zupa z łosia
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
posiekaj lub przepuść łosię przez maszynkę do mięsa (możesz dwa razy, drugi raz - z cebulą i czosnkiem). Dopraw mięso mielone solą, pieprzem i wymieszaj, dodaj jajko, wymieszaj.
uformuj małe klopsiki z łosia i usmaż je na patelni w oleju roślinnym. Możesz piec w piekarniku na wysmarowanym olejem pergaminie w 220C przez 20 minut.
ugotuj grzyby z dodatkiem ulubionych przypraw, dodaj sól. Następnie zmniejsz ogień, dodaj posiekany szpinak i klopsiki (ostrożnie opuść). Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
podawaj zupę z łosia na gorąco. Smacznego!
uformuj małe klopsiki z łosia i usmaż je na patelni w oleju roślinnym. Możesz piec w piekarniku na wysmarowanym olejem pergaminie w 220C przez 20 minut.
ugotuj grzyby z dodatkiem ulubionych przypraw, dodaj sól. Następnie zmniejsz ogień, dodaj posiekany szpinak i klopsiki (ostrożnie opuść). Gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
podawaj zupę z łosia na gorąco. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Shiitake - 34 kcal/100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Łosiatyna - 100 kcal/100g