tartaletki z awokado z czerwoną rybą i twarogiem

jasne, piękne, spektakularne, na świątecznym stole! Tartaletki z awokado, czerwoną rybą i twarogiem to prosty przepis na pyszną przekąskę, która ozdobi każdą świąteczną ucztę. Gotowanie nie zajmuje dużo czasu, ponieważ używane są gotowe tartaletki.
katushafinAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 12 % 5 g
tłuszcze 49 % 21 g
węglowodany 40 % 17 g
279 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić tartaletki z awokado, czerwoną rybą i twarogiem? Przygotuj jedzenie. Tartaletki ten przepis wykorzystuje gotowe zakupione, ale możesz je zrobić sam.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Awokado umyj i osusz. Przetnij go na pół i obracając każdą połówkę w przeciwnych kierunkach, podziel na dwie części. Usuń pestkę. Łyżką wyjmij miąższ awokado. Kupując awokado, zwróć uwagę na jego miękkość - twarde awokado jest bez smaku i nie zostanie zmiażdżone przez blender. Jeśli kupiłeś niedojrzałe awokado, trzymaj je w papierowej torbie z jabłkiem — po kilku dniach stanie się miękkie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Ubijałam śmietankę tartlet za pomocą blendera zanurzeniowego, więc złożyłam miąższ awokado do szklanki. Jeśli masz niszczarkę, włóż ją natychmiast. Skrop sok z cytryny na awokado, zapobiegnie to brązowieniu. Umyj warzywa, osusz, oderwij gałązki i włóż je do pojemnika z awokado. Wziąłem koperek, możesz wziąć dowolny do smaku.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Przebij awokado ziołami, aż będzie puree.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Dodaj twaróg. Wybierz produkt wysokiej jakości, bez tłuszczów roślinnych w kompozycji. Jeszcze raz przebij masę — powinieneś uzyskać jednorodny krem.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Ryby, jeśli nie są w plasterkach, pokrój w cienkie plasterki. Pokrój również plasterki cytryny na małe segmenty.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przenieś krem do worka do szprycowania. Włóż go do tartaletek. Możesz po prostu wyłożyć go łyżką bez użycia torby.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Przekręć plastry ryby w kształcie róży i połóż na śmietanie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Dodatkowo udekoruj tartaletki plasterkami cytryny i liśćmi pietruszki. Możesz również użyć ogórka, oliwek, oliwek, kaparów.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Gotowe tartaletki można nieco schłodzić przed podaniem-wtedy krem lekko stwardnieje. Bardziej podoba mi się miękki krem, podaję je od razu do stołu. Smacznego!

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy