skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kapustę prowansalską instant? Przygotuj jedzenie. Jeśli to możliwe, wybierz kapustę jesiennych, twardych odmian, jest bardziej soczysta i słodsza. Ale Młode, luźne główki kapusty okażą się gorsze. Weź ocet stołowy, stężenie 9%. Działa również ocet jabłkowy. Olej roślinny jest bezwonny, chociaż niektórzy lubią nierafinowany w sałatkach.
Krok 2:
Umyj kapustę i usuń górne szorstkie i brudne liście. Następnie drobno posiekaj. Możesz użyć specjalnego rozdrabniania, tarki lub zwykłej obieraczki do warzyw. Ale ostry nóż jest w porządku.
Krok 3:
Zetrzyj kapustę rękami z cukrem i solą, aż sok zacznie się uwalniać, a sama kapusta zmięknie.
Krok 4:
Umyj marchewki, obierz i pokrój w cienkie paski. Dodaj do kapusty. Alternatywnie możesz zetrzeć go na grubej tarce.
Krok 5:
Umyj pieprz, osusz i usuń rdzeń z nasionami. Pokrój go również w cienkie paski, Dodaj do kapusty.
Krok 6:
Czosnek obrać, posiekać, dodać do kapusty. Wlej ocet, ciepłą przegotowaną wodę i olej roślinny.
Krok 7:
Wymieszaj, posmakuj, w razie potrzeby dostosuj ilość soli i cukru. Pozostaw kapustę pod uciskiem na 3 godziny (możesz więcej, kapusta tylko na tym skorzysta). Następnie podawaj. Smacznego!
sałatka będzie wyglądać ładnie i schludnie, jeśli wszystkie składniki zostaną pokrojone na kawałki o tym samym rozmiarze i kształcie (np.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
do gotowania lepiej jest użyć neutralnej pod względem smaku wody filtrowanej lub butelkowanej. Jeśli używasz wody z kranu, pamiętaj, że może ona nadać potrawie nieprzyjemny charakterystyczny smak.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal / 100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g