skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznej mieszanki mięsnej.
Krok 2:
Wlej trzy litry zimnej wody do rondla i włóż do niego czterysta gramów wołowiny z kością.
Krok 3:
Dodaj trochę cebuli z marchewką do garnka do mięsa, umieść na kuchence i zagotuj na dużym ogniu.
Krok 4:
Arbitralnie, ale niezbyt drobno, pokrój dwie główki cebuli.
Krok 5:
Wlej niewielką ilość oleju roślinnego na patelnię.
Krok 6:
Włóż posiekaną cebulę na patelnię i umieść ją na kuchence, smaż na średnim ogniu, aż będzie przezroczysta.
Krok 7:
Zetrzyj jedną średnią marchewkę na grubej tarce.
Krok 8:
Rozłóż startą marchewkę na patelni do cebuli.
Krok 9:
Mieszając smaż warzywa przez dwie minuty.
Krok 10:
Usuń pianę z gotowanego bulionu mięsnego i obniżając ogień pieca, nadal gotuj mięso przez półtorej godziny, aż będzie całkowicie ugotowane.
Krok 11:
Dodaj dwie lub trzy łyżki koncentratu pomidorowego na patelnię do cebuli z marchewką.
Krok 12:
Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni.
Krok 13:
Wlej dwie chochle bulionu na patelnię, wymieszaj i obniż ogień kuchenki do minimum, nadal dusimy warzywa, zamykając patelnię pokrywką.
Krok 14:
Kroimy na małe kawałki wymaganą ilość" kiełbasy myśliwskiej & quot;.
Krok 15:
Rozłóż pokrojoną kiełbasę, bez dodawania oleju, na patelni.
Krok 16:
Pokrój trochę surowej wędzonej kiełbasy w paski i włóż ją również na patelnię.
Krok 17:
Pokrój trochę wędzonej kiełbasy w paski i wyślij na patelnię.
Krok 18:
Pokrój szynkę w paski i umieść ją na wspólnej patelni.
Krok 19:
Usuń ugotowane smażone warzywa z pieca.
Krok 20:
Umieść patelnię z kawałkami na kuchence i smaż, mieszając na średnim ogniu.
Krok 21:
Kroimy aromatyczne wędzone żeberka.
Krok 22:
Rozłóż pokrojone wędzone żeberka na patelni z gotowanym bulionem mięsnym.
Krok 23:
Pokrój czterysta gramów gotowanej kiełbasy w paski.
Krok 24:
Smażyć wędzoną kiełbasę z szynką na apetyczny złoty kolor.
Krok 25:
Rozłóż pokrojoną gotowaną kiełbasę na patelni do smażonej wędzonej i dobrze wymieszaj.
Krok 26:
Pokrój dwa średnie kiszone ogórki w małą kostkę.
Krok 27:
Gotowane mięso kroimy w paski.
Krok 28:
Wysyłamy mięso pokrojone w paski do garnka z bulionem.
Krok 29:
Włóż cebulę smażoną z marchewką do rondla.
Krok 30:
Gotowaną i smażoną kiełbasę układamy również na patelni.
Krok 31:
Dodaj pokrojone kiszone ogórki do wspólnego rondla i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 32:
Dodaj liść laurowy do rondla do smaku, zamknij pokrywkę i zagotuj, po czym obniż ogień pieca i gotuj mieszankę na małym ogniu przez kolejne dziesięć minut.
Krok 33:
Oliwki w ilości piętnastu kawałków kroimy w pierścienie.
Krok 34:
Rozłóż natkę pietruszki, koperek i bazylię do smaku na patelni.
Krok 35:
Posiekane oliwki wkładamy do rondla pięć minut przed gotowaniem mieszanki.
Krok 36:
Wymieszaj wszystkie składniki w rondlu i pozwól mieszance parzyć przez pół godziny, a następnie wlej ją na talerze, dodaj plasterki cytryny i śmietanę do smaku.
Krok 37:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
dla miłośników pikantnych pierwszych dań o subtelnym smaku i oszałamiającym aromacie oferujemy unikalny przepis na solankę. Zawiera dość proste składniki, które każdy znajdzie w lodówce! W ciągu kilku minut otrzymasz pełny posiłek, który łączy w sobie cechy pierwszego i drugiego dania. Przygotowuje się szybko, łatwo, wygląda na milion i smakuje bezbłędnie!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 11 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wędzone żeberka wieprzowe - 514 kcal/100g