solanka z wołowiną, kiełbasą i żeberkami wieprzowymi

chcesz doświadczyć eksplozji wrażeń smakowych-ugotuj solankę! Solanka z wołowiną, kiełbasą i żeberkami wieprzowymi na świąteczny obiad, który z pewnością spodoba się wielu i mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 5 g
tłuszcze 54 % 7 g
węglowodany 8 % 1 g
100 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 45 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania pysznej mieszanki mięsnej.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Wlej trzy litry zimnej wody do rondla i włóż do niego czterysta gramów wołowiny z kością.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj trochę cebuli z marchewką do garnka do mięsa, umieść na kuchence i zagotuj na dużym ogniu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Arbitralnie, ale niezbyt drobno, pokrój dwie główki cebuli.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wlej niewielką ilość oleju roślinnego na patelnię.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Włóż posiekaną cebulę na patelnię i umieść ją na kuchence, smaż na średnim ogniu, aż będzie przezroczysta.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Zetrzyj jedną średnią marchewkę na grubej tarce.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Rozłóż startą marchewkę na patelni do cebuli.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Mieszając smaż warzywa przez dwie minuty.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Usuń pianę z gotowanego bulionu mięsnego i obniżając ogień pieca, nadal gotuj mięso przez półtorej godziny, aż będzie całkowicie ugotowane.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Dodaj dwie lub trzy łyżki koncentratu pomidorowego na patelnię do cebuli z marchewką.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Dobrze wymieszaj wszystkie składniki na patelni.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Wlej dwie chochle bulionu na patelnię, wymieszaj i obniż ogień kuchenki do minimum, nadal dusimy warzywa, zamykając patelnię pokrywką.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Kroimy na małe kawałki wymaganą ilość" kiełbasy myśliwskiej & quot;.

  15. Krok 15:

    Krok 15.

    Rozłóż pokrojoną kiełbasę, bez dodawania oleju, na patelni.

  16. Krok 16:

    Krok 16.

    Pokrój trochę surowej wędzonej kiełbasy w paski i włóż ją również na patelnię.

  17. Krok 17:

    Krok 17.

    Pokrój trochę wędzonej kiełbasy w paski i wyślij na patelnię.

  18. Krok 18:

    Krok 18.

    Pokrój szynkę w paski i umieść ją na wspólnej patelni.

  19. Krok 19:

    Krok 19.

    Usuń ugotowane smażone warzywa z pieca.

  20. Krok 20:

    Krok 20.

    Umieść patelnię z kawałkami na kuchence i smaż, mieszając na średnim ogniu.

  21. Krok 21:

    Krok 21.

    Kroimy aromatyczne wędzone żeberka.

  22. Krok 22:

    Krok 22.

    Rozłóż pokrojone wędzone żeberka na patelni z gotowanym bulionem mięsnym.

  23. Krok 23:

    Krok 23.

    Pokrój czterysta gramów gotowanej kiełbasy w paski.

  24. Krok 24:

    Krok 24.

    Smażyć wędzoną kiełbasę z szynką na apetyczny złoty kolor.

  25. Krok 25:

    Krok 25.

    Rozłóż pokrojoną gotowaną kiełbasę na patelni do smażonej wędzonej i dobrze wymieszaj.

  26. Krok 26:

    Krok 26.

    Pokrój dwa średnie kiszone ogórki w małą kostkę.

  27. Krok 27:

    Krok 27.

    Gotowane mięso kroimy w paski.

  28. Krok 28:

    Krok 28.

    Wysyłamy mięso pokrojone w paski do garnka z bulionem.

  29. Krok 29:

    Krok 29.

    Włóż cebulę smażoną z marchewką do rondla.

  30. Krok 30:

    Krok 30.

    Gotowaną i smażoną kiełbasę układamy również na patelni.

  31. Krok 31:

    Krok 31.

    Dodaj pokrojone kiszone ogórki do wspólnego rondla i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  32. Krok 32:

    Krok 32.

    Dodaj liść laurowy do rondla do smaku, zamknij pokrywkę i zagotuj, po czym obniż ogień pieca i gotuj mieszankę na małym ogniu przez kolejne dziesięć minut.

  33. Krok 33:

    Krok 33.

    Oliwki w ilości piętnastu kawałków kroimy w pierścienie.

  34. Krok 34:

    Krok 34.

    Rozłóż natkę pietruszki, koperek i bazylię do smaku na patelni.

  35. Krok 35:

    Krok 35.

    Posiekane oliwki wkładamy do rondla pięć minut przed gotowaniem mieszanki.

  36. Krok 36:

    Krok 36.

    Wymieszaj wszystkie składniki w rondlu i pozwól mieszance parzyć przez pół godziny, a następnie wlej ją na talerze, dodaj plasterki cytryny i śmietanę do smaku.

  37. Krok 37:

    Krok 37.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

dla miłośników pikantnych pierwszych dań o subtelnym smaku i oszałamiającym aromacie oferujemy unikalny przepis na solankę. Zawiera dość proste składniki, które każdy znajdzie w lodówce! W ciągu kilku minut otrzymasz pełny posiłek, który łączy w sobie cechy pierwszego i drugiego dania. Przygotowuje się szybko, łatwo, wygląda na milion i smakuje bezbłędnie!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Tłuszcz wołowy roztopiony - 871   kcal/100g
  • Wołowina tłusta - 171   kcal/100g
  • Wołowina chuda - 158   kcal/100g
  • Wołowina-mostek - 217   kcal/100g
  • Wołowina-kajdany - 380   kcal/100g
  • Wołowina-chuda pieczeń - 200   kcal/100g
  • Wołowina - łopatka - 137   kcal/100g
  • Wołowina - żeberka - 233   kcal/100g
  • Wołowina-szynka - 104   kcal/100g
  • Wołowina - ogon - 184   kcal/100g
  • Szynka gotowana - 269   kcal/100g
  • Peklowana wołowina - 216   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Oliwki - 166   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Kiełbasa "amatorska" - 291   kcal/100g
  • Kiełbasa "Ukraińska" - 404   kcal/100g
  • Kiełbasa "cukrzycowa" - 254   kcal/100g
  • Kiełbasa "doktorska" - 197   kcal/100g
  • Kiełbasa dietetyczna - 170   kcal/100g
  • Kiełbasa"mleczna" - 252   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ogórki kiszone - 11   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g
  • Wędzone żeberka wieprzowe - 514   kcal/100g

Podobne przepisy