skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo przygotować soczyste lecho z pomidorów i słodkiej papryki bez sterylizacji, które z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do szybkiego przygotowania aromatycznego dania warzywnego na nadchodzącą zimę.
Krok 2:
Aby przygotować danie warzywne, pokrój półtora kilograma dojrzałych pomidorów na średnie, dowolne plasterki.
Krok 3:
Weź maszynkę do mięsa z dużą komórką i przełóż pokrojone pomidory do obszernej emaliowanej miski, po czym wizualnie podziel ugotowane puree na dwie części i włóż połowę do głębokiej miski.
Krok 4:
Umieść miskę przecieru pomidorowego na kuchence, a następnie wlej do niej sto dwadzieścia pięć mililitrów oleju roślinnego, wlej sto dwadzieścia pięć gramów cukru i jedną łyżkę stołową ze zjeżdżalnią grubo zmielonej soli kuchennej.
Krok 5:
Weź prasę i przepuść przez nią cztery ząbki czosnku, które następnie dodaj do wspólnej miski.
Krok 6:
Pokrój w małe paski o szerokości około jednego centymetra na trzy kilogramy wcześniej dobrze umytej i obranej papryki, którą następnie włóż do obszernej miski z przecierem pomidorowym.
Krok 7:
Przykryj miskę pokrywką i susz pieprz przez około dziesięć minut na średnim ogniu kuchenki, kilkakrotnie mieszając.
Krok 8:
Włóż przecier pomidorowy z miski do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 9:
Przykryj miskę pokrywką i kontynuuj gotowanie papryki, mieszając ją okresowo przez około trzydzieści minut na średnim ogniu kuchenki.
Krok 10:
Dodaj pół łyżeczki 70% esencji octu do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie gotuj warzywa przez około pięć minut.
Krok 11:
Ugotowane lecho rozłożyć na gorąco na samą górę wysterylizowanych słoików i uszczelnić.
Krok 12:
Szczelnie zamknij słoiki nowymi, wysterylizowanymi pokrywkami.
Krok 13:
Odwróć słoiki zamknięte pokrywkami i sprawdź szczelność, a następnie przykryj je ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygną.
Krok 14:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na przygotowanie pachnącego, soczystego, delikatnego i cudownie smacznego lecho z pomidorów i papryki bez sterylizacji na nadchodzącą zimę! Pamiętaj, aby przygotować niedrogie i oryginalne lecho z warzywami zawierającymi bogaty kompleks witamin, który będzie najlepszym wsparciem odporności w sezonie zimowym! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Esencja octu - 11 kcal/100g