lecho na zimę z papryką i pomidorami bez sterylizacji

szybkie danie warzywne z najbardziej przystępnych cenowo produktów! Bardzo prosty przepis na przygotowanie pachnącego i soczystego lecho z pomidorów ze słodką papryką bez sterylizacji na nadchodzącą zimę, która mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 9 % 1 g
tłuszcze 27 % 3 g
węglowodany 64 % 7 g
58 kcal
IG: 63 / 0 / 38

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 25 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo przygotować soczyste lecho z pomidorów i słodkiej papryki bez sterylizacji, które z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty i przyprawy do szybkiego przygotowania aromatycznego dania warzywnego na nadchodzącą zimę.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Aby przygotować danie warzywne, pokrój półtora kilograma dojrzałych pomidorów na średnie, dowolne plasterki.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź maszynkę do mięsa z dużą komórką i przełóż pokrojone pomidory do obszernej emaliowanej miski, po czym wizualnie podziel ugotowane puree na dwie części i włóż połowę do głębokiej miski.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść miskę przecieru pomidorowego na kuchence, a następnie wlej do niej sto dwadzieścia pięć mililitrów oleju roślinnego, wlej sto dwadzieścia pięć gramów cukru i jedną łyżkę stołową ze zjeżdżalnią grubo zmielonej soli kuchennej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Weź prasę i przepuść przez nią cztery ząbki czosnku, które następnie dodaj do wspólnej miski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój w małe paski o szerokości około jednego centymetra na trzy kilogramy wcześniej dobrze umytej i obranej papryki, którą następnie włóż do obszernej miski z przecierem pomidorowym.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Przykryj miskę pokrywką i susz pieprz przez około dziesięć minut na średnim ogniu kuchenki, kilkakrotnie mieszając.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż przecier pomidorowy z miski do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj miskę pokrywką i kontynuuj gotowanie papryki, mieszając ją okresowo przez około trzydzieści minut na średnim ogniu kuchenki.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Dodaj pół łyżeczki 70% esencji octu do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki, a następnie gotuj warzywa przez około pięć minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ugotowane lecho rozłożyć na gorąco na samą górę wysterylizowanych słoików i uszczelnić.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Szczelnie zamknij słoiki nowymi, wysterylizowanymi pokrywkami.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Odwróć słoiki zamknięte pokrywkami i sprawdź szczelność, a następnie przykryj je ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygną.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

zwracamy uwagę na bardzo prosty przepis na przygotowanie pachnącego, soczystego, delikatnego i cudownie smacznego lecho z pomidorów i papryki bez sterylizacji na nadchodzącą zimę! Pamiętaj, aby przygotować niedrogie i oryginalne lecho z warzywami zawierającymi bogaty kompleks witamin, który będzie najlepszym wsparciem odporności w sezonie zimowym! Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Esencja octu - 11   kcal/100g

Podobne przepisy