bakłażan z pomidorami i papryką na zimę

idealne przygotowanie, przystawka i dodatek do wielu potraw! Przepis na bakłażany z pomidorami paprykowymi na zimę bez użycia sterylizacji, mile zaskoczy swoim wspaniałym smakiem i na pewno spodoba się wielu!
Sybiraczka gotujeAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 25 % 3 g
węglowodany 67 % 8 g
62 kcal
IG: 63 / 0 / 38

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak szybko i łatwo zrobić bakłażana z pomidorami i papryką na zimę bez użycia sterylizacji, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania niebieskiej sałatki warzywnej z papryką, pomidorami i czosnkiem.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Weź obszerną miskę i pokrój w nią półtora kilograma dojrzałych pomidorów w dowolne średnie plasterki, które wcześniej dobrze opłucz i usuń z nich łodygi.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Weź maszynkę do mięsa o dużej komórce i przełóż przez nią pokrojone pomidory do dużej emaliowanej miski, a następnie dodaj siedem ząbków czosnku z jednym czerwonym chili.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Umieść miskę z pomidorami przepuszczonymi przez maszynę do mięsa na kuchence, a następnie wlej do niej sto gramów cukru, jedną łyżkę grubo zmielonej soli kuchennej, wlej sto mililitrów oleju roślinnego i wymieszaj wszystkie składniki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przykryj miskę pokrywką i zagotuj pomidory na dużym ogniu kuchenki.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Pokrój siedemset pięćdziesiąt gramów papryki i siedemset pięćdziesiąt gramów bakłażana na małe i mniej więcej takie same kawałki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Po ugotowaniu pomidorów w misce Przełącz piec na średni ogień i gotuj je przez około dziesięć minut.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Włóż pokrojony bakłażan z papryką do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Przykryj miskę warzywami pokrywką i zagotuj je, a następnie obniż ogień kuchenki do minimum i od czasu do czasu mieszając gotuj warzywa przez około piętnaście minut.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Wlej jedną łyżeczkę kwasu cytrynowego do miski z warzywami, którą można zastąpić jedną łyżeczką esencji octowej, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki, przykryj miskę pokrywką i kontynuuj gotowanie warzyw przez pięć minut.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Ułóż gotowaną sałatkę na gorąco do góry dobrze umytych wcześniej wysterylizowanych słoików i uszczelnij.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Szczelnie zamknij słoiki z sałatką za pomocą nowych, wysterylizowanych pokrywek.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Odwróć słoiki z sałatką i sprawdź je pod kątem szczelności, a następnie przykryj je ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygną.

  14. Krok 14:

    Krok 14.

    Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!

jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.

ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili). 

zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na sałatkę z bakłażana z pomidorami na zimę bez użycia sterylizacji, która w zimnych porach roku będzie Przypominać ciepłe lato i będzie idealnym dodatkiem do wielu potraw! Pamiętaj, aby przygotować lekką, bogatą w witaminy i pierwiastki śladowe sałatkę warzywną-przekąskę z zdrowych bakłażanów z soczystymi pomidorami, papryką, czosnkiem na nadchodzącą zimę i na pewno nie pożałujesz! Smacznego! 

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Bakłażany - 24   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Kwas cytrynowy - 0   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g

Podobne przepisy