skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak szybko i łatwo zrobić bakłażana z pomidorami i papryką na zimę bez użycia sterylizacji, który z pewnością spodoba się wielu ze względu na wspaniały smak? Przede wszystkim przygotowujemy niezbędne produkty z przyprawami do przygotowania niebieskiej sałatki warzywnej z papryką, pomidorami i czosnkiem.
Krok 2:
Weź obszerną miskę i pokrój w nią półtora kilograma dojrzałych pomidorów w dowolne średnie plasterki, które wcześniej dobrze opłucz i usuń z nich łodygi.
Krok 3:
Weź maszynkę do mięsa o dużej komórce i przełóż przez nią pokrojone pomidory do dużej emaliowanej miski, a następnie dodaj siedem ząbków czosnku z jednym czerwonym chili.
Krok 4:
Umieść miskę z pomidorami przepuszczonymi przez maszynę do mięsa na kuchence, a następnie wlej do niej sto gramów cukru, jedną łyżkę grubo zmielonej soli kuchennej, wlej sto mililitrów oleju roślinnego i wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 5:
Przykryj miskę pokrywką i zagotuj pomidory na dużym ogniu kuchenki.
Krok 6:
Pokrój siedemset pięćdziesiąt gramów papryki i siedemset pięćdziesiąt gramów bakłażana na małe i mniej więcej takie same kawałki.
Krok 7:
Po ugotowaniu pomidorów w misce Przełącz piec na średni ogień i gotuj je przez około dziesięć minut.
Krok 8:
Włóż pokrojony bakłażan z papryką do wspólnej miski i dobrze wymieszaj wszystkie składniki.
Krok 9:
Przykryj miskę warzywami pokrywką i zagotuj je, a następnie obniż ogień kuchenki do minimum i od czasu do czasu mieszając gotuj warzywa przez około piętnaście minut.
Krok 10:
Wlej jedną łyżeczkę kwasu cytrynowego do miski z warzywami, którą można zastąpić jedną łyżeczką esencji octowej, a następnie dobrze wymieszaj wszystkie składniki, przykryj miskę pokrywką i kontynuuj gotowanie warzyw przez pięć minut.
Krok 11:
Ułóż gotowaną sałatkę na gorąco do góry dobrze umytych wcześniej wysterylizowanych słoików i uszczelnij.
Krok 12:
Szczelnie zamknij słoiki z sałatką za pomocą nowych, wysterylizowanych pokrywek.
Krok 13:
Odwróć słoiki z sałatką i sprawdź je pod kątem szczelności, a następnie przykryj je ciepłym kocem lub kocem, aż całkowicie ostygną.
Krok 14:
Gotowanie razem, gotowanie proste, gotowanie w domu najsmaczniejszych potraw z dostępnych produktów według naszych przepisów! Smacznego dla wszystkich!
jak obliczyć liczbę puszek, dlaczego puszki eksplodują i jak tego uniknąć, a także sekrety i hacki życia, przeczytaj artykuł o przygotowaniach na zimę.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
zwracamy uwagę na dość prosty i szybki przepis na sałatkę z bakłażana z pomidorami na zimę bez użycia sterylizacji, która w zimnych porach roku będzie Przypominać ciepłe lato i będzie idealnym dodatkiem do wielu potraw! Pamiętaj, aby przygotować lekką, bogatą w witaminy i pierwiastki śladowe sałatkę warzywną-przekąskę z zdrowych bakłażanów z soczystymi pomidorami, papryką, czosnkiem na nadchodzącą zimę i na pewno nie pożałujesz! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Bakłażany - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Kwas cytrynowy - 0 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g