skład / składniki
metoda gotowania
moje mięso, suche, pokrojone na kawałki. Włóż do garnka, smaż na złoty kolor, mieszając podczas smażenia.
następnie napełnij wodą i pozwól bulionowi się zagotować.
gdy bulion gotuje się przez 25 minut, rozprowadzamy do niego wstępnie pokrojoną cebulę na pół pierścienia.
10 minut po cebuli dodaj pokrojone pomidory (pokrój w duże plasterki).
po kolejnych 15 minutach dodaj ziemniaki do shulum, po oczyszczeniu i pokrojeniu na duże kawałki.
na tym etapie doprawiamy bulion pieprzem, liściem laurowym, solą i suchymi przyprawami. Gotuj, aż ziemniaki będą całkowicie ugotowane.
5 minut przed końcem gotowania dodaj drobno posiekany czosnek i zioła.
przed podaniem zupę należy pozostawić na 20-30 minut.
wlej do talerzy i jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jagnięcina chuda - 169 kcal/100g
- Baranina tłusta - 225 kcal/100g
- Baranina-mostek - 533 kcal/100g
- Jagnięcina-szynka - 232 kcal/100g
- Kotlet jagnięcy z kością - 380 kcal/100g
- Baranina - łopatka - 284 kcal/100g
- Baranina-część grzbietowa - 459 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g