herbata z rokitnika z przyprawami chili
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj składniki. Odłóż czajnik.
Krok 2:
Jeśli masz francuską prasę, włóż do niej wszystkie produkty z wyjątkiem rokitnika. Jeśli nie, włóż je do rondla lub dużego kubka.
Krok 3:
Rokitnik umieść również w prasie. Jeśli go nie masz, włóż e do miski i zmiażdż łyżką lub widelcem (lub tłuczkiem do puree, blenderem...) i dodaj do pozostałych składników.
Krok 4:
Zalej wrzącą wodą.
Krok 5:
Jeśli naciśnij-zmiażdż jagody, jeśli patelnia-po prostu wymieszaj. Przykryj i odstaw na 5-7 minut.
Krok 6:
Wlać do kubków.
Krok 7:
W ten sposób.
Krok 8:
Dodaj syrop i cukier do smaku (lub jedno), możesz wziąć miód i biały cukier-co lubisz.
miłej herbaty!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Goździk - 323 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Limonka - 16 kcal/100g
- Rokitnik - 52 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Brązowy cukier - 394 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Syrop cukrowy - 300 kcal/100g