skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Główne produkty, których będziemy potrzebować do przygotowania sałatki & quot; Rosolier".
Krok 2:
Umyj buraki, marchewki, ziemniaki. Wyślij warzywa do rondla, zalej zimną wodą i umieść na kuchence na dużym ogniu. Po ugotowaniu zmniejsz ogień do średniego i gotuj warzywa pod zamkniętą pokrywką, aż będą ugotowane. Warzywa można również upiec w piekarniku. Jajka ugotować osobno.
Krok 3:
Podczas gotowania warzyw przygotuj resztę potraw na sałatkę. Filety z lekko osolonego śledzia pokroić w średniej wielkości kostkę lub małe paski.
Krok 4:
Pokrój ogórki kiszone w taki sam sposób jak śledź.
Krok 5:
Cebula nie jest zbyt duża.
Krok 6:
Gdy warzywa w garnku zostaną ugotowane, odcedź wrzącą wodę i ostudź. Usuń skórkę z gotowanych ziemniaków, buraków i marchwi, a także obierz schłodzone jajka. Aby jajka nie pozostały z małych części skorupy, opłucz obrane jajka pod bieżącą zimną wodą. Pokrój wszystko w kostkę.
Krok 7:
Obierz Jabłko, pokrój w kwadraty. Możesz posypać plasterki jabłka sokiem z cytryny, aby się nie ściemniały. Wszystkie elementy wysłać do jednego dużego pojemnika.
Krok 8:
Przygotuj sos. Aby to zrobić, wymieszaj musztardę i śmietanę. Musztardę najlepiej stosować nie pikantną lub ziarnistą Dijon.
Krok 9:
Dodaj sos do sałatki i wszystko dokładnie wymieszaj. Pozostaw gotowe danie na co najmniej piętnaście minut w lodówce. Podczas serwowania sałatkę posyp świeżymi ziołami i ziele angielskie według uznania.
sałatkę można doprawić majonezem lub zrobić sos majonezowo-musztardowy.
spróbuj gotowej Rosoli na sól, jeśli uważasz, że to nie wystarczy, dodaj sól do swoich upodobań. Jeśli do sałatki użyto kwaśnych jabłek, dodaj szczyptę cukru.
smak sałatki przypomina coś pomiędzy winegretem a śledziem pod futrem.
sałatka może być również używana jako kompletny obiad. Śledź z ziemniakami i jajkiem doskonale zaspokoi głód.
przygotuj Rosolie i podawaj na świątecznym stole, zaskocz gości niezwykłą kombinacją!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g