88 kcal
45 minutes
Najdelikatniejsza kremowa zupa zdecydowanie warto spróbować! Ugotowałem połowę
91 kcal
30 minutes
Bardzo smaczna sałatka z warzyw, jabłek i śledzia. Ma estońskie pochodzenie.
67 kcal
40 minutes
Ciekawy i pyszny przepis na pikantną owsiankę pochodzenia estońskiego! Ciekawa
127 kcal
2 days30 minutes
Doskonała galaretka z boczkiem! Nie próbowałaś tego!
47 kcal
1 hour45 minutes
To, co gotuję-gotuję w najdroższych estońskich restauracjach! Milada autor
118 kcal
6 hours40 minutes
Pyszne i delikatne danie kuchni estońskiej to świetna przekąska! Chcę
70 kcal
40 minutes
Prosty przepis na delikatną zupę! Zaskocz swoich bliskich pysznym!
134 kcal
3 hours30 minutes
Na zawsze zadomowi się w Twojej książce kucharskiej, stając się świątecznym
111 kcal
30 minutes
Niezwykły przepis na bardzo smaczną zupę. Spróbuj kuchni estońskiej!
295 kcal
2 hours
Świetne rozwiązanie na przyjęcie! Niezwykłe i gustowne!
210 kcal
1 hour30 minutes
Świetna estońska przekąska do piwa zachwyci każdego mężczyznę! Maria Kruus autor
190 kcal
25 minutes
Miłośnicy ryb będą zachwyceni! Proste, szybkie i gustowne!
28 kcal
1 hour15 minutes
Niesamowicie apetyczny! Zupa dla ulubionych gości!
84 kcal
30 minutes
Oryginalne danie, które pokochają nawet smakosze! Milada autor przepisu
235 kcal
30 minutes
Kulinarne arcydzieło Estońskiej kuchni narodowej! Maria Kruus autor przepisu
196 kcal
1 hour30 minutes
Soczysty, delikatny łosoś z bakłażanem to zdrowy i pyszny posiłek. Bardzo
221 kcal
45 minutes
Zaskocz gości pyszną domową kiełbasą! Maria Kruus autor przepisu
74 kcal
50 minutes
Pachnące i apetyczne, pyszne na ciepło i zimno. Dorsz duszony w mleku to danie
312 kcal
1 hour30 minutes
Prawdziwe znalezisko dla miłośników przyrody! Prawdopodobnie nie ma ani jednej
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Przepisy dla dzieci
- Kuchnia narodowa
- Zupy
- Drugie danie
- Jajka
- Nabiał
- Warzywa
- Mąka
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Sól
- Masło
- Kuchnia estońska
- Gotowanie
- Zupa z jajkiem
- Zupa z kluskami
- Zupa jarzynowa wegetariańska
- Zupy mleczne
- Zupa bezmięsna
- Ziemniaczana zupa
- Zupy dla dzieci
- Jaja kurze
- Mleko
- Z ziemniaków
- Gotować zupy dla dzieci
- Mąka pszenna
- Wegetarianizm
kuchnia estońska
Przepisy kuchni estońskiej w Rosji nie były szczególnie rozpowszechnione. Prawdopodobnie ze względu na złożone nazwy potraw: mulgikapsad, Kama, sult, pirukad, piparkook, syyr... na początku możesz się pomylić. Jest to duże pominięcie dla praktycznych gospodyń domowych, ponieważ za egzotycznymi nazwami kryje się zestaw dość tradycyjnych, całorocznych i niedrogich składników: ziemniaki, kapusta, buraki i inne warzywa "ogrodowe", ryby i mięso, produkty mleczne, zboża i rośliny strączkowe, minimalny zestaw zwykłych przypraw. Cały sekret tkwi w niezwykłej kombinacji.
Jak nauczyć się gotować według receptur restauracji w Tallinie? Konieczne jest "miksowanie" i nie bać się eksperymentów: gotować zupy na piwie, gotować owsianki i desery z warzyw, łączyć produkty mleczne i śledzie. Ogólnie rzecz biorąc, mleko, śmietana, śmietana, zsiadłe mleko to wszechobecne składniki tamtejszej kuchni. Przygotowywane są z nich różne sosy i sosy, a zamiast oleju roślinnego smażone jest na nich jedzenie.