221 kcal
45 minutes
Zaskocz gości pyszną domową kiełbasą! Maria Kruus autor przepisu
345 kcal
1 hour15 minutes
Smakiem dorównuje niesamowitemu wystrojowi! Maria Kruus autor przepisu
280 kcal
1 hour
Dzieci pokochają! Cudowny przepis na niesamowicie pyszne pyzeczki!
345 kcal
1 hour30 minutes
Niesamowicie pyszne wypieki, spróbuj też! Używam tego przepisu, gdy naprawdę
190 kcal
25 minutes
Miłośnicy ryb będą zachwyceni! Proste, szybkie i gustowne!
235 kcal
30 minutes
Kulinarne arcydzieło Estońskiej kuchni narodowej! Maria Kruus autor przepisu
84 kcal
30 minutes
Oryginalne danie, które pokochają nawet smakosze! Milada autor przepisu
74 kcal
50 minutes
Pachnące i apetyczne, pyszne na ciepło i zimno. Dorsz duszony w mleku to danie
295 kcal
2 hours
Świetne rozwiązanie na przyjęcie! Niezwykłe i gustowne!
312 kcal
1 hour30 minutes
Prawdziwe znalezisko dla miłośników przyrody! Prawdopodobnie nie ma ani jednej
210 kcal
1 hour30 minutes
Świetna estońska przekąska do piwa zachwyci każdego mężczyznę! Maria Kruus autor
145 kcal
2 hours
Przepis babci na świąteczne danie-pyszne i proste. Andrzej Szpak autor przepisu
28 kcal
1 hour15 minutes
Niesamowicie apetyczny! Zupa dla ulubionych gości!
196 kcal
1 hour30 minutes
Soczysty, delikatny łosoś z bakłażanem to zdrowy i pyszny posiłek. Bardzo
111 kcal
30 minutes
Niezwykły przepis na bardzo smaczną zupę. Spróbuj kuchni estońskiej!
223 kcal
8 hours
Bardzo łatwy w przygotowaniu i niezwykle smaczny kawior! Xunya * ♫• autor
299 kcal
1 hour55 minutes
Idealny do ceremonii parzenia kawy lub herbaty! Wspaniały przepis na
337 kcal
2 hours15 minutes
Pyszna wariacja na temat pieczenia cynamonowego. Pyszne!
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Świąteczny stół
- Kuchnia narodowa
- Przekąski
- Drugie danie
- Jajka
- Mięso i produkty mięsne
- Nabiał
- Warzywa
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Tłuszcze i oleje
- Z papryką
- Sól
- Tłuszcz wieprzowy
- Kuchnia estońska
- Domowa kiełbasa
- Przekąski zimne
- Przekąski do piwa
- Przekąski mięsne
- Smażenie
- Na patelni
- Drugie z mięsa
- Przepisy na 8 marca
- Z wołowiny
- Półfabrykaty mięsne
- Mleko
- Z cebula
- Przepisy bezmleczne
kuchnia estońska
Przepisy kuchni estońskiej w Rosji nie były szczególnie rozpowszechnione. Prawdopodobnie ze względu na złożone nazwy potraw: mulgikapsad, Kama, sult, pirukad, piparkook, syyr... na początku możesz się pomylić. Jest to duże pominięcie dla praktycznych gospodyń domowych, ponieważ za egzotycznymi nazwami kryje się zestaw dość tradycyjnych, całorocznych i niedrogich składników: ziemniaki, kapusta, buraki i inne warzywa "ogrodowe", ryby i mięso, produkty mleczne, zboża i rośliny strączkowe, minimalny zestaw zwykłych przypraw. Cały sekret tkwi w niezwykłej kombinacji.
Jak nauczyć się gotować według receptur restauracji w Tallinie? Konieczne jest "miksowanie" i nie bać się eksperymentów: gotować zupy na piwie, gotować owsianki i desery z warzyw, łączyć produkty mleczne i śledzie. Ogólnie rzecz biorąc, mleko, śmietana, śmietana, zsiadłe mleko to wszechobecne składniki tamtejszej kuchni. Przygotowywane są z nich różne sosy i sosy, a zamiast oleju roślinnego smażone jest na nich jedzenie.