puree z grochu na wodzie
skład / składniki
3
porcje:
metoda gotowania
1. Opłucz groszek, włóż do miski i zalej zimną wodą. Pozostaw do spęcznienia na 2 godziny.
2. Następnie ponownie umyj groszek, włóż do rondla, wlej wodę i wyślij na małym ogniu, gotuj przez godzinę.
3. Dodaj sól, zmiel masę za pomocą blendera zanurzeniowego (w zasadzie można go również zmielić w stacjonarnym).
podawaj na gorąco, posypane ziołami. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal/100g
- Groszek suszony - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g