skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
To moja ulubiona zupa. Mogę go jeść na śniadanie, lunch i kolację, 7 dni w tygodniu!))) Lepiej gotować na kurczaku, indyku lub wołowinie. Zrobiłam i chude, też jest pyszne. Ja, w momencie gotowania, miałem tylko mielonego indyka z mięsa, więc zrobię z klopsikami.
Krok 2:
Opłucz mięso, usuń skórę z kurczaka, aby zupa była chuda, pokrój na porcje i gotuj. Jeśli masz mięso mielone, takie jak moje, Dodaj do niego przyprawy do smaku i 1 jajko. Dokładnie wymieszaj i uformuj kulki o średnicy 2-3 cm, wlej wodę do garnka na zupę, zagotuj i wrzuć tam nasze klopsiki.
Krok 3:
Pokrój warzywa i zioła. Uwielbiam kroić wszystko w paski, jest mi jeszcze smaczniej jeść. Kroisz tak, jak lubisz - w paski, kostki, kliny.
Krok 4:
Nie zapomnij usunąć pianki z mięsa. Dodaj lavrushkę i ziarna pieprzu. Gdy mięso się ugotuje, wrzuć ziemniaki, marchewkę i cebulę. Dodaję trochę zieleni do cebuli. Pięknie wygląda w zupie.
Krok 5:
Gdy ziemniaki są ugotowane, dodaj pomidory i paprykę. Osobno ugotuj jajka na stromo. Aby jajka były łatwe do czyszczenia, dodaj 1 łyżkę soli do wody.L. i jak gotować natychmiast pod zimną bieżącą wodą.
Krok 6:
Po 15 minutach dodaj szczaw i zioła. Gotuj przez 7 minut.
Krok 7:
Dodaj jajka, sól do smaku. I gotuj przez 5 minut.
Krok 8:
Koniecznie jedz ze śmietaną i ziołami! BAAARDZO PYSZNE!!! Smacznego!
nie możesz dodawać jajek do zupy, ale umieścić je bezpośrednio na talerzu przed jedzeniem. Nie zawracam sobie głowy, może później będę leniwy, aby ugotować jajka lub nie będzie jajek... )))) Ponadto, gdy zupa zostanie zaparzona, będzie jeszcze smaczniejsza z jajkami!!!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Tusza z indyka bez skóry - 161 kcal/100g
- Indyk II kategorii - 194 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Szczaw - 19 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g