zupa pho z owocami morza

bogata, bogata zupa o egzotycznym smaku! Najważniejszą rzeczą w zupie jest bogaty, pyszny bulion. Dzięki przyprawom zupa nabiera egzotycznego smaku. Możesz zrobić sos z ziół, soli i soku z cytryny do zupy. Nie bez powodu ta zupa jest jedną z najbardziej znanych na świecie, spróbuj zrobić ten oryginalny przepis.
olgaNaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 50 % 4 g
tłuszcze 13 % 1 g
węglowodany 38 % 3 g
37 kcal
IG: 33 / 67 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Cebulę, marchewkę i imbir należy umyć i obrać.

2. Smażyć cebulę, marchewkę i imbir na gorącym oleju. Przenieś na patelnię i gotuj przez 20 minut. Filtruj przez sito.

3. W bulionie kładziemy obrane owoce morza i przyprawy. Gotuj do miękkości i dodaj sól do bulionu.

4. Ugotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją i spłucz zimną wodą.

5. Włóż makaron do gorących talerzy i napełnij bulionem z owocami morza.

6. Udekoruj zieloną cebulą, cytryną, kolendrą.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Cytryna - 16   kcal/100g
  • Skórka z cytryny - 47   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Goździk - 323   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Małże smażone - 59   kcal/100g
  • Małże gotowane - 50   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Chili - 40   kcal/100g
  • Makaron ryżowy - 109   kcal/100g
  • Ośmiornica - 164   kcal/100g

Podobne przepisy