zupa pho z owocami morza
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Cebulę, marchewkę i imbir należy umyć i obrać.
2. Smażyć cebulę, marchewkę i imbir na gorącym oleju. Przenieś na patelnię i gotuj przez 20 minut. Filtruj przez sito.
3. W bulionie kładziemy obrane owoce morza i przyprawy. Gotuj do miękkości i dodaj sól do bulionu.
4. Ugotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją i spłucz zimną wodą.
5. Włóż makaron do gorących talerzy i napełnij bulionem z owocami morza.
6. Udekoruj zieloną cebulą, cytryną, kolendrą.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Goździk - 323 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Małże smażone - 59 kcal/100g
- Małże gotowane - 50 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Makaron ryżowy - 109 kcal/100g
- Ośmiornica - 164 kcal/100g