placki z brokułami i parmezanem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Gotuj kapustę brokułową w osolonej wodzie przez 5 minut, wyjmij-osusz - rozgnieć prasą do ziemniaków
Krok 2:
Ubij jajka szczyptą soli, dodaj kefir, następnie sodę gaszoną lub proszek do pieczenia, a następnie natychmiast mąkę i wymieszaj.Dodaj posiekane brokuły, starty parmezan i przyprawy do ciasta.
Krok 3:
Smażyć na gorącej patelni.
Krok 4:
Podawać ze śmietaną i ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Kefir tłusty - 62 kcal/100g
- Kefir 1% tłuszczu - 38 kcal/100g
- Kefir beztłuszczowy - 30 kcal/100g
- Kefir "Dr beefy" 1,8% tłuszczu - 45 kcal/100g
- Kefir 2,5% tłuszczu - 53 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g