skład / składniki
metoda gotowania
Cześć wszystkim!Dziś gotujemy wegańskie Rafaelo.
1) Najpierw musisz umyć wszystkie suszone owoce. Dobrze je wysuszyć. Następnie na desce do krojenia kroimy suszone śliwki i wszystkie większe suszone owoce na małe kawałki, a rodzynki można zostawić. Następnie wysyłamy do blendera. Wszystko jest dobrze zmielone i otrzymujemy mieszankę suszonych owoców. Teraz dodaj dwie łyżki miodu do naszej mieszanki i wszystko dobrze wymieszaj. Na razie odłożymy mieszankę suszonych owoców na bok i zajmiemy się migdałami.
2) migdały można namoczyć w wodzie, pozostawiając na kilka godzin,a następnie obrać lub po prostu zostawić.
3) następnie bierzemy naszą mieszankę suszonych owoców i dodajemy tam trochę kakao lub wiórków kokosowych i wszystko dobrze mieszamy, aby uzyskać jednorodną masę.
4) z powstałej masy musimy uformować kulki.Włóż migdały do tych kulek i ponownie uformuj z nich równe i piękne kulki. W ten sposób uzyskuje się Analog oryginalnych cukierków Raffaello.
5) Kiedy uformowałeś wszystkie kulki, musisz je ponownie zwinąć, mówię albo w kakao, albo w wiórach kokosowych, kto lubi to bardziej. A jeśli chcesz piękniejszych i smaczniejszych cukierków, możesz stopić mleczną czekoladę lub cokolwiek innego i polać je na wierzchu.Po tych wszystkich manipulacjach cukierki można zapakować lub po prostu włożyć do ładnego talerza i cieszyć się tym cudownym smakiem.
Wegańskie Raffaello są gotowe!!!
smacznego dla wszystkich!
uwagi: możesz użyć suszonych owoców do wyboru.
jeśli jesteś uczulony na miód, możesz dodać cukier lub słodzik.
Opcjonalnie użyj migdałów,możesz wziąć swoje ulubione orzechy.
takie Raffaello są pyszne. Jeśli nawet nie jesteś weganinem, a przynajmniej wegetarianinem, radzę wypróbować ten przepis, okazuje się znacznie smaczniejszy niż w sklepie. Mam nadzieję, że podobał Ci się ten przepis i na pewno spróbujesz ugotować takie cukierki. Upewnij się, że wspierasz mnie kciukiem do góry. Dodaj ten przepis do swoich zapisów.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Miód - 400 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Wiórki kokosowe - 592 kcal/100g