zupa z roztopionego sera
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
na początek gotujemy bulion (z wybranej wołowiny, wieprzowiny lub jagnięciny). Gdy bulion jest prawie gotowy, zaczynamy przygotowywać sos do zupy. Aby to zrobić, weź niezamalowany rondel i rozpuść w nim masło, a następnie dodaj tam drobno posiekaną cebulę. Ważne jest, aby nie smażyć cebuli, wystarczy zmiękczyć cebulę. Po osiągnięciu pożądanego efektu dodaj trochę mąki do naszej masy, dokładnie wymieszaj, a następnie wlej litr gotowego bulionu mięsnego do naszego rondla.
gotuj zawartość rondla na średnim ogniu przez 8-10 minut. Następnie bierzemy roztopiony ser, kroimy go w małe kostki i wkładamy do wrzącej zupy, dokładnie mieszamy. Następnie dodaj gałkę muszkatołową i czarny mielony pieprz. Po 1-2 minutach zdejmij zupę z ognia. Podczas serwowania udekoruj zielenią.
wszystko, zupa z roztopionego sera jest gotowa!
gotuj zawartość rondla na średnim ogniu przez 8-10 minut. Następnie bierzemy roztopiony ser, kroimy go w małe kostki i wkładamy do wrzącej zupy, dokładnie mieszamy. Następnie dodaj gałkę muszkatołową i czarny mielony pieprz. Po 1-2 minutach zdejmij zupę z ognia. Podczas serwowania udekoruj zielenią.
wszystko, zupa z roztopionego sera jest gotowa!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354 kcal/100g
- Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294 kcal/100g
- Ser"megle" - 590 kcal/100g
- Ser"Tatar" - 348 kcal/100g
- Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173 kcal/100g
- Ser "Wiola" - 307 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g