zupa z roztopionego sera

łatwa, szybka zupa na pyszny obiad dla całej rodziny! Kiedyś chciałem ugotować mi jakąś zupę, a w lodówce praktycznie nie było produktów. A ja, przeszukując trochę w Internecie, znalazłem ciekawy i nieskomplikowany kulinarny przepis na jedzenie-zupę grzybową z topionym ryżem. Jak to ugotować?
ValeriaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 9 g
tłuszcze 62 % 28 g
węglowodany 18 % 8 g
228 kcal
IG: 63 / 0 / 38

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
na początek gotujemy bulion (z wybranej wołowiny, wieprzowiny lub jagnięciny). Gdy bulion jest prawie gotowy, zaczynamy przygotowywać sos do zupy. Aby to zrobić, weź niezamalowany rondel i rozpuść w nim masło, a następnie dodaj tam drobno posiekaną cebulę. Ważne jest, aby nie smażyć cebuli, wystarczy zmiękczyć cebulę. Po osiągnięciu pożądanego efektu dodaj trochę mąki do naszej masy, dokładnie wymieszaj, a następnie wlej litr gotowego bulionu mięsnego do naszego rondla. 
gotuj zawartość rondla na średnim ogniu przez 8-10 minut. Następnie bierzemy roztopiony ser, kroimy go w małe kostki i wkładamy do wrzącej zupy, dokładnie mieszamy. Następnie dodaj gałkę muszkatołową i czarny mielony pieprz. Po 1-2 minutach zdejmij zupę z ognia. Podczas serwowania udekoruj zielenią.
wszystko, zupa z roztopionego sera jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 60 % - 354   kcal/100g
  • Ser topiony o zawartości tłuszczu 45 % - 294   kcal/100g
  • Ser"megle" - 590   kcal/100g
  • Ser"Tatar" - 348   kcal/100g
  • Ser "ser" shavru "(Kozi) - 173   kcal/100g
  • Ser "Wiola" - 307   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy