japońska zupa z krewetek
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
więc weź krewetki do zupy, ugotuj je w osolonej wodzie i obierz skorupkę. Powinny być gotowane przez krótki czas-5-10 minut, aż staną się jasnopomarańczowe i unoszą się na powierzchni. Zanurz je w zimnej wodzie-łatwiej jest usunąć skorupę. Ugotuj ryż. W bulionie z krewetek włóż drobno posiekany pomidor i czosnek. Podsmaż cebulę i również na patelni, dodaj koncentrat pomidorowy, ryż, zioła, a na samym końcu nasze krewetki. Gotują się ponownie przez 3 minuty, zupa się zagotowała, wyłącz ją i pozostaw na 5 minut pod pokrywką, aby krewetki stały się bardziej soczyste. To wszystko-japońska zupa z krewetkami jest gotowa, smacznego.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Krewetki w puszkach - 81 kcal/100g
- Krewetki gotowane - 95 kcal/100g
- Krewetki obrane mrożone - 60 kcal/100g
- Krewetki świeże - 97 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Natychmiastowy suchy ryż - 374 kcal / 100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal / 100g