japońska zupa z krewetek

dla miłośników orientalnych potraw-japońska zupa. Egzotyczny smak i aromat. Wiele słyszeliśmy o Japonii, o tym, że jest to tajemniczy kraj, o zwyczajach Japończyków i o kuchni japońskiej, w której dominują przepisy kulinarne z owocami morza. Jest mało prawdopodobne, aby pojechać tam z Tobą (myślę, że ty też nie zarabiasz dużo), ale możesz poczuć się jak Japończyk w Rosji, nie musisz nawet kupować kimona. I musisz po prostu kupić krewetki – i gotowe, jesteś w Japonii, po prostu zrób z nich zupę z krewetkami. Przepis, który znalazłem, jest przeznaczony nawet dla biednych, ale w każdym razie niezbyt bogatych, tych, którzy mają pieniądze nie tylko podczas wypłaty, ale także po. Możesz przygotować takie jedzenie zarówno na wakacje, jak i w dni powszednie, aby po prostu rozpieszczać ukochaną osobę lub ukochaną. Jedyną trudnością w tym kulinarnym przepisie na zupę z krewetek, dla mnie osobiście, było obieranie krewetek ze skorupy. Nie powiem, że nauczyłem się to robić szybko i bez problemów, ale wydaje mi się, że nadal wygodniej jest je wyczyścić już ugotowane.
KiraMirAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 48 % 11 g
tłuszcze 4 % 1 g
węglowodany 48 % 11 g
87 kcal
IG: 45 / 55 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.
  2. Krok 2:

    Krok 2.
  3. Krok 3:

    Krok 3.
  4. Krok 4:

    Krok 4.
  5. Krok 5:

    Krok 5.
  6. Krok 6:

    Krok 6.
  7. Krok 7:

    Krok 7.

więc weź krewetki do zupy, ugotuj je w osolonej wodzie i obierz skorupkę. Powinny być gotowane przez krótki czas-5-10 minut, aż staną się jasnopomarańczowe i unoszą się na powierzchni. Zanurz je w zimnej wodzie-łatwiej jest usunąć skorupę. Ugotuj ryż. W bulionie z krewetek włóż drobno posiekany pomidor i czosnek. Podsmaż cebulę i również na patelni, dodaj koncentrat pomidorowy, ryż, zioła, a na samym końcu nasze krewetki. Gotują się ponownie przez 3 minuty, zupa się zagotowała, wyłącz ją i pozostaw na 5 minut pod pokrywką, aby krewetki stały się bardziej soczyste. To wszystko-japońska zupa z krewetkami jest gotowa, smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Krewetki w puszkach - 81   kcal/100g
  • Krewetki gotowane - 95   kcal/100g
  • Krewetki obrane mrożone - 60   kcal/100g
  • Krewetki świeże - 97   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Natychmiastowy suchy ryż - 374   kcal / 100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal / 100g

Podobne przepisy