pomidory po niemiecku

świetny szew na zimę według niemieckiej receptury zachwyci więcej niż jeden sezon!
DariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 0 % 0 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 100 % 4 g
18 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

Czas gotowania: 8 D

Oto jeden niezwykły przepis kulinarny, który zachwyci Ciebie i Twoich bliskich przez więcej niż jeden sezon i możesz zaskoczyć ich nowym daniem. Umyj pomidory, pietruszkę i paprykę również dokładnie spłucz pod bieżącą wodą i pozwól jej spłynąć. Umyj jabłka, pokrój na cztery części i usuń nasiona.
włóż pomidory i jabłka do wstępnie wysterylizowanych słoików. Z boku każdego słoika, aby uzyskać smak, umieść pietruszkę i plasterki papryki. Zalej każdy słoik wrzącą wodą i po 10 minutach spuść go na patelnię. Powtórz procedurę 2 razy dla niezawodności.
wlej wodę do rondla, dodaj sól i cukier, zagotuj. Wlej To rozwiązanie do słoików, dodaj ocet i zakręć pokrywki. Ostrożnie zawiń słoiki w coś ciepłego, odwróć je i wstaw do ostygnięcia na noc.
przechowuj słoiki w chłodnym miejscu. Pomidory w języku niemieckim nie są samodzielnym daniem, ale raczej dodatkiem do dania głównego. Dzięki temu posiłek można uzupełnić niezwykłą zdrową i delikatną kombinacją warzyw.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet winny biały - 14   kcal/100g

Podobne przepisy