skład / składniki
metoda gotowania
Oto jeden niezwykły przepis kulinarny, który zachwyci Ciebie i Twoich bliskich przez więcej niż jeden sezon i możesz zaskoczyć ich nowym daniem. Umyj pomidory, pietruszkę i paprykę również dokładnie spłucz pod bieżącą wodą i pozwól jej spłynąć. Umyj jabłka, pokrój na cztery części i usuń nasiona.
włóż pomidory i jabłka do wstępnie wysterylizowanych słoików. Z boku każdego słoika, aby uzyskać smak, umieść pietruszkę i plasterki papryki. Zalej każdy słoik wrzącą wodą i po 10 minutach spuść go na patelnię. Powtórz procedurę 2 razy dla niezawodności.
wlej wodę do rondla, dodaj sól i cukier, zagotuj. Wlej To rozwiązanie do słoików, dodaj ocet i zakręć pokrywki. Ostrożnie zawiń słoiki w coś ciepłego, odwróć je i wstaw do ostygnięcia na noc.
przechowuj słoiki w chłodnym miejscu. Pomidory w języku niemieckim nie są samodzielnym daniem, ale raczej dodatkiem do dania głównego. Dzięki temu posiłek można uzupełnić niezwykłą zdrową i delikatną kombinacją warzyw.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet winny biały - 14 kcal/100g