pyszne, sycące danie na rodzinny obiad. To danie jest zawsze traktowane przez krewnych, kiedy odwiedzam słoneczną Mołdawię. Nazywa się przepis kulinarny "Hominy". Jest przygotowywany z drobno zmielonej kaszy kukurydzianej. To bardzo ważne. Jeśli chcesz ugotować hominy, kup ją, a nie mąkę lub płatki zbożowe, z których zwykle gotuje się owsiankę kukurydzianą. Równie ważne jest, aby przygotować to jedzenie, aby zdobyć kocioł. Oczywiście możesz to zrobić na zwykłej patelni, ale wtedy nie poczujesz smaku kuchni mołdawskiej. Jeszcze lepiej jest gotować hominy kukurydziane w języku mołdawskim w kraju lub we wsi, w której znajduje się piec. Ale jest to możliwe w domu.
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny
10
%
2
g
tłuszcze
0
%
0
g
węglowodany
90
%
19
g
83
kcal
IG:
0
/
0
/
100
gotowanie krok po kroku
Czas gotowania:
25 min
PT25M
Krok 1:
Krok 2:
Wysusz kaszę
Krok 3:
Zagotuj wodę
Krok 4:
Dodaj 1/3 kaszy
Krok 5:
Dodaj resztę kaszy i ciągle mieszaj, aż zgęstnieje
Krok 6:
więc zacznijmy.
osusz kaszę kukurydzianą na blasze do pieczenia. Weź kociołek. Wlej do niego wodę w proporcji 1: 3, a mianowicie 3 części wody i jedną kaszę kukurydzianą. Umieść wodę na ogniu. Poczekaj, aż się zagotuje. Sól trochę wody. Dodaj jedną trzecią kaszy kukurydzianej do wrzącej wody i gotuj przez 15 minut. Następnie dodaj resztę płatków i gotuj na małym ogniu przez 25 minut, ciągle mieszając płatki. Aby zakłócać grys, używaj tylko drewnianej szpatułki. Następnie pozostaw hominy na ogniu, aż się ugrzęzną.
zjadłem hominy z serem i rybą. Możesz jeść to danie ze śmietaną, mięsem, smalcem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy