Gorloder z zielonych pomidorów na zimę
skład / składniki
25
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj pomidory, obierz czosnek i korzeń chrzanu, umyj również koperek.
2. Przełóż pomidory, czosnek, chrzan, koperek i ostrą paprykę przez maszynę do mięsa.
3. Wlej cukier i sól do powstałej masy, wymieszaj.
4. Włóż przekąskę do sterylnych słoików i przykręć sterylnymi pokrywkami (sterylizuję słoiki nie nad parą, ale w kuchence mikrofalowej, ale nadal możesz w piekarniku).
trzymaj gorloder tylko w lodówce!
Wskazówka: używaj słoików o małej objętości, takich jak 200-300 ml.
uzupełnij swoją ulubioną przekąskę, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Papryka ostra - 40 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Korzeń chrzanu - 59 kcal/100g
- Pomidory zielone - 20 kcal/100g