makaron gryczany z zielonym groszkiem królika i imbirem

nadaje się do żywienia dietetycznego, utrzymuje szczupłą sylwetkę.
AngelinkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 13 g
tłuszcze 16 % 8 g
węglowodany 58 % 29 g
176 kcal
IG: 45 / 55 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 40 min

- włóż makaron do wrzącej wody i gotuj do miękkości;
- podsmaż cebulę na złoty kolor, dodaj zmielony imbir;
- pokrój filet z królika i dodaj do cebuli;
- potem zielony groszek, ale go nie rozgotuj, bo zamieni się w puree;
- dodaj makaron umyty zimną wodą i 3 łyżki. l sos sojowy, dusić, aż sos sojowy odparuje.
- układamy na talerzu i smażone jajko na wierzchu, tak serwujemy to danie w kawiarni;)

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Królik (cięcie) - 188   kcal/100g
  • Królik pieczony - 241   kcal/100g
  • Imbir - 80   kcal/100g
  • Imbir suchy - 347   kcal/100g
  • Imbir marynowany - 51   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Groszek zielony świeży - 280   kcal/100g
  • Groszek zielony konserwowy - 55   kcal/100g
  • Makaron gryczany - 348   kcal/100g

Podobne przepisy