makaron gryczany z zielonym groszkiem królika i imbirem
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
- włóż makaron do wrzącej wody i gotuj do miękkości;
- podsmaż cebulę na złoty kolor, dodaj zmielony imbir;
- pokrój filet z królika i dodaj do cebuli;
- potem zielony groszek, ale go nie rozgotuj, bo zamieni się w puree;
- dodaj makaron umyty zimną wodą i 3 łyżki. l sos sojowy, dusić, aż sos sojowy odparuje.
- układamy na talerzu i smażone jajko na wierzchu, tak serwujemy to danie w kawiarni;)
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Królik (cięcie) - 188 kcal/100g
- Królik pieczony - 241 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Makaron gryczany - 348 kcal/100g