ciasto karmelowe z orzechami

pyszne nadzienie do ciasta i ciast-spróbuj.
Katarzyna MałaszenkoAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 5 % 4 g
tłuszcze 36 % 26 g
węglowodany 59 % 43 g
405 kcal
IG: 14 / 0 / 86

metoda gotowania

Czas gotowania: 30 min

wlej cukier, zalej wodą, zagotuj.
dodaj olej, mieszaj.
dodaj śmietanę, mieszaj, aż będzie gęsta.
w razie potrzeby możesz dodać orzechy.
gotowe.
możemy posmarować ciasto lub coś nadziać... moim zdaniem.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietana - 300   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Orzeszki bukowe - 568   kcal/100g
  • Pinia - 635   kcal/100g
  • Orzechy cedrowe - 620   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cukier puder - 374   kcal/100g

Podobne przepisy