skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ze śledzia usuń kości i pokrój na kawałki.
Krok 2:
Ziemniaki ugotować " w mundurkach & quot;, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę.
Krok 3:
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, sparzyć wrzącą wodą (aby usunąć gorycz i silny zapach) i spłukać zimną wodą.
Krok 4:
Ugotuj jajka. Oczyścić. Oddziel białka od żółtek. Odłóż żółtka i posiekaj białka.
Krok 5:
Jabłka obrać i wydrążyć. Pokrój w niezbyt duże kostki i skrop 1 łyżką.łyżki. soku z cytryny.
Krok 6:
Robienie tankowania. Rozgnieć żółtka. Dodaj do nich śmietanę lub śmietanę, musztardę, czarny pieprz, cukier i sok z cytryny. Jeśli śledź jest dressingiem molosolnym, dodaj sól.
Krok 7:
Wszystko dobrze wymieszaj.
Krok 8:
W dużej filiżance wymieszaj wszystkie składniki sałatki, dodaj dressing i delikatnie wymieszaj. Odstawiamy na 30 minut i podajemy posypane posiekanym koperkiem.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Musztarda gotowa - 418 kcal/100g