pewnego dnia deser skosztował dworzanin z orszaku królowej Elżbiety. Od tego czasu rozpoczęła się uroczysta procesja wspaniałego przysmaku o delikatnym, delikatnym smaku po pałacach szlachty wszystkich krajów Europy Zachodniej. Dziś z ciasta biszkoptowego przygotowuje się wiele różnych ciast, ciast, bułek, które zadziwiają różnorodnością kształtów. Aby przygotować naprawdę pyszną słodką ucztę, należy ją łączyć z kremami i impregnatami.
pięć najczęściej używanych składników w przepisach:
doświadczeni cukiernicy doskonale wiedzą, że najlepszą podstawą do stworzenia aromatycznej impregnacji jest syrop cukrowy. Do tego należy dodać inne składniki: kawę, koniak, rum, wino deserowe z białych winogron, sok cytrusowy, wanilię. Każdy ze składników doprowadzi początkowy stan biszkoptu do poziomu prawdziwego kulinarnego arcydzieła. Przepisy na impregnaty do herbatników zawierają różnorodne opcje ich przygotowania, z których zawsze możesz wybrać to, co najbardziej smakuje. Warto pamiętać: każdy syrop należy zużyć dopiero po 6-7 godzinach, gdy biszkopt i sama impregnacja całkowicie ostygną.