skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej wodę do rondla, zagotuj. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do wrzącej wody.
2. Pokrój kiełbaski w plasterki. Smażyć na oleju roślinnym. Następnie przenieś smażone krążki kiełbas na patelnię z ziemniakami.
3. Zetrzyj marchewki. Cebulę pokroić w średniej wielkości kostkę. Umieść na patelni z olejem roślinnym. Smaż cebulę i marchewkę przez 10 minut. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy do warzyw. Dusić razem z koncentratem pomidorowym przez 5-10 minut.
4. Pokrój korniszony, oliwki w kółka. Ćwiartki cytryny.
5. Dodaj smażoną cebulę i marchewkę, pokrojone ogórki, oliwki, plasterki cytryny do garnka z kiełbaskami i ziemniakami. Gotuj wszystko razem przez 10-15 minut.
wskazówka: spróbuj powstałej zupy na soli. Z reguły nie musisz solić.Otrzymaną zupę można ozdobić ziołami lub dodać śmietanę, majonez do smaku.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Kiełbaski "mleczne" - 266 kcal/100g
- Kiełbaski"ruskie" - 243 kcal/100g
- Kiełbaski wieprzowe - 324 kcal/100g
- Parówki konserwowe - 228 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g