ciasto na jajka i wodę na pierogi
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
wymieszaj wszystkie składniki i zagniataj ciasto. Moczyć przez 20 minut w naczyniu pod pokrywką, a następnie ugniatać przez kolejne 5 minut. Ciasto jest gotowe!
z wynikowej ilości ciasta i 400 gr. farsz mam 90 pierogów. Ciasto jest bardzo delikatne, więc gotuj takie pierogi nie dłużej niż 7 minut.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g