Sałatka z serem i pomidorami
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
przygotowane warzywa kroimy w paski: ogórek i elastyczną część pomidora, jego skórkę (miąższ wypuści nam niepotrzebny sok, więc lepiej nie używać go do przygotowania tej sałatki).
aby uzyskać estetyczny wygląd potrawy, pokrój warkocz serowy w paski o tej samej wielkości co warzywa. Dodaj ser do salaterki do pomidora i ogórka. Posiekaj pęczek wybranych ziół i wyślij do salaterki do innych składników.
ozdobą sałatki będzie groszek w puszkach, który doda delikatności pikantnemu smakowi sera.
na koniec doprawiamy naszą sałatkę majonezem (śmietaną) i solą do smaku. Mieszając sałatkę, na pewno będziesz zadowolony z jej jasnego i kuszącego wyglądu.
Zaskocz i zaskocz! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ser warkocz - 320 kcal/100g