skład / składniki
metoda gotowania
więc ty i ja mamy 1 kg tego "ptaka". Pokrój wzdłuż na 2 części każdego węgorza. Usuniemy z niego wszystkie kości i wnętrzności. Oczywiste jest, że należy go bardzo dokładnie umyć w zimnej bieżącej wodzie.
a teraz zbudujemy pyszny sos do naszego Dania. Aby to zrobić, wymieszaj gorzką pastę sojową z sosem sojowym i dodaj cukier puder do tej oryginalnej masy, a następnie... zmiażdżony czosnek i imbir. Położymy to wszystko na kuchence gazowej i zagotujemy.
miąższ węgorzy, po uprzednim spryskaniu wódką, połóż na siatce grzewczej. Tutaj kładziemy głowy i kości. I zaczynamy smażyć. Pamiętaj, że musisz to zrobić na dużym ogniu, smarując naszą rybę od czasu do czasu przygotowaną przyprawą, czyli rodzajem sosu. Smażyć węgorze, aż staną się ciemnobrązowe.
połóż puree na talerzu. I połóż na nim piękne zaskórniki. Możesz ozdobić według własnego gustu. I na stół!
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Węgorz wędzony - 326 kcal/100g
- Węgorz morski świeży - 93 kcal/100g
- Węgorz świeży - 332 kcal/100g
- Soja suszona nie gotowana - 403 kcal/100g
- Soja gotowana - 130 kcal/100g
- Soja Mizo - 171 kcal/100g
- Soja kiełkowana surowa - 46 kcal/100g
- Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421 kcal/100g
- Beztłuszczowa mąka sojowa - 326 kcal/100g
- Rafinowany olej sojowy - 899 kcal/100g
- Soja - 403 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g