w Rosji węgorz pospolity żyje w basenie Bałtyku.
do gotowania
dania z węgorza
, ta ryba musi być dokładnie przetworzona.
przepisy z węgorzem
zaleca się najpierw umyć i wytrzeć rybę do sucha, aby usunąć śluz. Następnie wykonuje się nacięcie wokół głowy węgorza i usuwa skórę.
ponieważ węgorz jest bardzo śliski, możesz wcześniej wcierać szczyptę soli w palce. Następnie możesz pokroić węgorza wzdłuż i wypatroszyć. Jeśli gotujemy w domu, procedura przygotowania węgorza do gotowania będzie wyglądać dokładnie tak.
Jeśli zdecydujesz się marynować węgorza, w tym przypadku lepiej nie usuwać z niego skóry. Zwykle pod skórą ta ryba ma najsmaczniejszy tłuszcz. Przepisy na węgorza zaleca się gotować w czerwonym winie, podawać z sosem słodko-kwaśnym, smażyć, piec i nadziewać.
na przykład małe kawałki węgorza należy umieścić na patelni, tutaj również dodać posiekaną cebulę,
wino
i bulion, przykryj i gotuj węgorza do miękkości. Następnie połóż na talerzu i polej rybę sosem.
nie jest tak ważne, który z węgorzy znajdziesz w sklepie & ndash; morskim lub rzecznym. Należy jednak pamiętać, że istnieją znaczne różnice w ich składzie chemicznym. Na przykład węgorz ma więcej białka i mniej tłuszczu i kalorii. Ale w węgorzu rzecznym jest mniej białek i znacznie więcej tłuszczów, a jego zawartość kalorii jest trzy razy większa. U węgorza występuje również duża zawartość jodu. Ale takie przydatne substancje, jak żelazo, fosfor i potas w obu typach tych ryb są prawie równe. Cóż, jeśli chodzi o zawartość witamin, w węgorzu znajdują się witaminy A, D I E, a także niektóre witaminy z grupy B.
190 kcal
25 minutes
Klasyczny przepis, który nigdy cię nie zawiedzie! Milada autor przepisu
171 kcal
1 hour
Danie restauracyjne w domu, zaskocz swoich krewnych! Kremowa zupa z węgorzem
290 kcal
40 minutes
Niesamowicie pyszne pieczone bułki z wędzonym węgorzem! Aby cieszyć się
111 kcal
3 hours30 minutes
Pachnące i bardzo smaczne! Podaj go do świątecznego stołu!
233 kcal
40 minutes
Jasna sałatka warzywna z rybą, spróbuj i poczęstuj przyjaciół! Sałatka z
137 kcal
50 minutes
Świeże i apetyczne bułki. Proste w przygotowaniu, bardzo smaczne!
Powiązane i dodatkowe kategorie:
- Szybko i smacznie
- Kuchnia narodowa
- Przekąski
- Półprodukty
- Ryby i owoce morza
- Owoce morza
- Warzywa
- Kasze i produkty zbożowe
- Przyprawy przyprawy przyprawy
- Inne
- Imbir
- Ocet
- Woda
- Kuchnia azjatycka
- Sushi
- Przekąski zimne
- Gotowanie
- Dania w 30 minut
- Sos
- Ryba z warzywami
- Z węgorza
- Wodorosty
- Z ogórków
- Bez jajek
- Przepisy bezmleczne
- Z ryżu