smażone koperty pita z majonezem i serem

wygodne danie na śniadania, obiady i kolacje! Nadaje się zarówno na święta, jak i na dni powszednie.
NadziejaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 30 % 16 g
tłuszcze 65 % 35 g
węglowodany 6 % 3 g
392 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 15 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Produkty do pieczonego chleba pita z serem

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój w kwadraty liść pita.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Pokrój ser na talerze. Przygotuj ciasto z majonezu, jajek, skrobi i soli.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Połóż ser na każdym kwadracie chleba pita, zwiń kwadrat kopertą.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotuj wszystkie & quot; koperty & quot;.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Na rozgrzanej patelni z olejem roślinnym usmażyć z obu stron chleb pita z serem zanurzonym w cieście.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    1 minuta wystarczy na każdą stronę.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Połóż na ręczniku papierowym, aby usunąć nadmiar tłuszczu, a następnie podawaj chleb pita z serem do herbaty lub jako gorącą przekąskę do napojów alkoholowych.

jak zrobić pieczony chleb pita z serem :





kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamere" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser Emmental 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Skrobia - 320   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Lawasz ormiański - 236   kcal/100g
  • Pita - 277   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g

Podobne przepisy