Sałatka z krakersami fasoli i kiełbasą

pikantna, obfita sałatka na męskie spotkania. Ta sałatka z pewnością przypadnie do gustu mężczyznom. Ciekawa kompozycja tej sałatki uzupełni i zacieni wiele napojów. A podając go do stołu z innymi przekąskami-obficie nakarmi i zachwyci wszystkich gości. Sałatka jest przygotowywana bardzo szybko.
AnnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 14 g
tłuszcze 37 % 16 g
węglowodany 30 % 13 g
320 kcal
IG: 0 / 0 / 100

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Jak zrobić sałatkę z krakersami fasoli i kiełbasą? Przygotuj wskazane produkty. Weź czerwoną fasolę, lepiej zachowa swój kształt podczas mieszania sałatki. Kiełbasa wędzona lub pół wędzona. Ser jest twardy, wystarczy każdy ser o neutralnym smaku. Krakersy można kupić lub samodzielnie przygotować w domu. Wybierz grzanki według własnych upodobań, ale pamiętaj, że wpłyną one na smak całej sałatki. Przygotuj głębokie naczynie do sałatki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Ostrożnie otwórz puszkę czerwonej fasoli i spuść płyn. Opłucz fasolę zimną wodą i włóż odpowiednią ilość fasoli do wybranej miski sałatkowej-głębokiej miski, salaterki. Fasolę na sałatkę można ugotować samodzielnie.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Wyjmij wybrany ser z opakowania i pokrój w drobną kostkę. Dodaj pokrojony ser do salaterki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Opłucz świeże warzywa koperkowe pod bieżącą zimną wodą wstrząśnij płynem lub użyj suszarki do warzyw. Drobno posiekaj koperek i dodaj do salaterki.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Wyjmij wybraną kiełbasę z opakowania i pokrój w małe kostki. Dodaj posiekaną kiełbasę do sałatki. Wybrana kiełbasa bardzo wyraźnie wpływa na smak sałatki jako całości, więc wybierz pyszną dobrą kiełbasę zaufanego producenta.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Następujące kroki należy wykonać, jeśli sałatka zostanie podana na stole natychmiast po jej przygotowaniu, w przeciwnym razie po staniu krakersy w sałatce zostaną przemoczone, a cała sałatka będzie mniej atrakcyjna w smaku. Dodaj odpowiednią ilość krakersów do sałatki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Dopraw sałatkę majonezem i wymieszaj. Dodaj sól do sałatki dopiero po spróbowaniu gotowej sałatki-są szanse, że jej nie potrzebujesz, ale to kwestia gustu.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Podawaj gotową sałatkę natychmiast po jej przygotowaniu. Sałatka, taka jak jedna z przystawek, pasuje do kieliszka białego wina lub kufla piwa. Możesz zaoferować inne przekąski, a ziemniaki na gęstszą kolację.

majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Krakersy kremowe - 414   kcal/100g
  • Krakersy pszenne - 331   kcal/100g
  • Krakersy - 331   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa wędzona - 507   kcal/100g
  • Fasola w puszkach - 99   kcal/100g

Podobne przepisy