skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z krakersami fasoli i kiełbasą? Przygotuj wskazane produkty. Weź czerwoną fasolę, lepiej zachowa swój kształt podczas mieszania sałatki. Kiełbasa wędzona lub pół wędzona. Ser jest twardy, wystarczy każdy ser o neutralnym smaku. Krakersy można kupić lub samodzielnie przygotować w domu. Wybierz grzanki według własnych upodobań, ale pamiętaj, że wpłyną one na smak całej sałatki. Przygotuj głębokie naczynie do sałatki.
Krok 2:
Ostrożnie otwórz puszkę czerwonej fasoli i spuść płyn. Opłucz fasolę zimną wodą i włóż odpowiednią ilość fasoli do wybranej miski sałatkowej-głębokiej miski, salaterki. Fasolę na sałatkę można ugotować samodzielnie.
Krok 3:
Wyjmij wybrany ser z opakowania i pokrój w drobną kostkę. Dodaj pokrojony ser do salaterki.
Krok 4:
Opłucz świeże warzywa koperkowe pod bieżącą zimną wodą wstrząśnij płynem lub użyj suszarki do warzyw. Drobno posiekaj koperek i dodaj do salaterki.
Krok 5:
Wyjmij wybraną kiełbasę z opakowania i pokrój w małe kostki. Dodaj posiekaną kiełbasę do sałatki. Wybrana kiełbasa bardzo wyraźnie wpływa na smak sałatki jako całości, więc wybierz pyszną dobrą kiełbasę zaufanego producenta.
Krok 6:
Następujące kroki należy wykonać, jeśli sałatka zostanie podana na stole natychmiast po jej przygotowaniu, w przeciwnym razie po staniu krakersy w sałatce zostaną przemoczone, a cała sałatka będzie mniej atrakcyjna w smaku. Dodaj odpowiednią ilość krakersów do sałatki.
Krok 7:
Dopraw sałatkę majonezem i wymieszaj. Dodaj sól do sałatki dopiero po spróbowaniu gotowej sałatki-są szanse, że jej nie potrzebujesz, ale to kwestia gustu.
Krok 8:
Podawaj gotową sałatkę natychmiast po jej przygotowaniu. Sałatka, taka jak jedna z przystawek, pasuje do kieliszka białego wina lub kufla piwa. Możesz zaoferować inne przekąski, a ziemniaki na gęstszą kolację.
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
domowe przepisy na majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser "Chester" 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g