skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z kawiorem mintaja, kapustą i ogórkiem? Nie ma nic prostszego! Aby rozpocząć, przygotuj niezbędne składniki zgodnie z listą. Lepiej jest wziąć młodą kapustę, jest delikatna i soczysta. Cóż, najważniejszą rzeczą w tej sałatce jest dobry świeży kawior. Bardzo często widziałem negatywne recenzje, że sałatka jest gorzka. Wynika to z niskiej jakości kawioru. Dlatego nie bądź leniwy-wybierz kawior o najświeższym terminie ważności. Pod przepisem Zobacz więcej informacji.
Krok 2:
Umyj kapustę, usuń zgniłe górne liście i łodygę i drobno posiekaj.
Krok 3:
Umyj ogórek, osusz i pokrój w paski. Skóra, jeśli nie jest gorzka i twarda, nie jest konieczna do cięcia, ale skup się na swoim guście.
Krok 4:
Paprykę obrać z nasion i pokroić w paski.
Krok 5:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce.
Krok 6:
Umyj zieloną cebulę i pietruszkę, osusz i drobno posiekaj. Oprócz tych zieleni możesz również dodać koperek i / lub kolendrę. Wybierając zieleń, skup się na swoich preferencjach.
Krok 7:
W misce połącz kapustę, ogórek, marchewkę, paprykę, posiekane warzywa i kawior z mintaja. Dopraw sałatkę olejem roślinnym, sokiem z cytryny. Posyp solą i cukrem. Cukier równoważy kwasowość z kwasu cytrynowego i nie jest szczególnie wyczuwalny w sałatce. Możesz użyć zarówno oliwy z oliwek, jak i słonecznika lub innego oleju roślinnego do smaku, najważniejsze jest to, że nie zatyka smaku całej sałatki.
Krok 8:
Wszystko dobrze wymieszaj i natychmiast podawaj sałatkę. Smacznego!
jeszcze kilka słów o kawiorze. Kawior z mintaja można znaleźć zarówno na zwykłych półkach z resztą konserw rybnych, jak iw lodówce. Radzę wybrać ten z lodówki - w hali często jest znacznie cieplej niż 25 stopni, szczególnie latem, więc warunki przechowywania zostaną wyraźnie naruszone, a stąd gorycz. To gorycz daje produkt niskiej jakości. ŚWIEŻY KAWIOR O ODPOWIEDNICH WARUNKACH PRZECHOWYWANIA NIE JEST GORZKI. Jeśli jest gorzki, to nie jest tak, że w sałatce, w ogóle nie jest pożądane, aby wziąć go do ust, ponieważ jest obarczony banalnym zatruciem.I spróbuj wybrać słoik z okresem nie dłuższym niż sześć miesięcy. Im mniej czasu minęło od daty produkcji, tym bardziej prawdopodobne jest, że otrzymasz świeży, nie dokuczliwy produkt. Pamiętaj, aby spróbować kawioru przed dodaniem go do sałatki. Jeśli jest gorzki, oznacza to, że jest złej jakości i zepsuje smak całej sałatki.
kawior z mintaja można zastąpić kawiorem z dorsza.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Jeśli po raz pierwszy umieścisz jedną z przypraw, pamiętaj, że są przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład chili).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Kawior z mintaja - 131 kcal/100g