kanapki z kiwi i śledziem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
kromki chleba należy pokroić na małe kawałki. Jak mówią ," na jeden kęs".
chleb posmaruj serem śmietankowym. Rozłóż kawałki śledzia, kiwi i liści mięty na wierzchu.
Kiwi lepiej jest wziąć lekko niedojrzałe, z kwaskowatością.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śledź w oleju roślinnym - 301 kcal/100g
- Śledź w śmietanie - 97 kcal/100g
- Śledź w sosie pomidorowym - 159 kcal/100g
- Śledzie wędzone na gorąco - 215 kcal/100g
- Śledzie marynowane - 192 kcal/100g
- Śledź świeży - 161 kcal/100g
- Śledzie solone - 217 kcal/100g
- Mięta świeża - 49 kcal/100g
- Mięta suszona - 285 kcal/100g
- Mięta - 49 kcal/100g
- Kiwi - 48 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Chleb żytni formowany - 217 kcal/100g
- Czarny chleb - 217 kcal/100g