kanapki z kiwi i śledziem

niezwykłe w smaku, ale bardzo ciekawe kanapki. Wydawałoby się, że nie pasujące produkty dają całą gamę nowych wrażeń smakowych.
AlenaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 29 % 11 g
tłuszcze 29 % 11 g
węglowodany 42 % 16 g
183 kcal
IG: 0 / 100 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 5 min

kromki chleba należy pokroić na małe kawałki. Jak mówią ," na jeden kęs".
chleb posmaruj serem śmietankowym. Rozłóż kawałki śledzia, kiwi i liści mięty na wierzchu.
Kiwi lepiej jest wziąć lekko niedojrzałe, z kwaskowatością.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śledź w oleju roślinnym - 301   kcal/100g
  • Śledź w śmietanie - 97   kcal/100g
  • Śledź w sosie pomidorowym - 159   kcal/100g
  • Śledzie wędzone na gorąco - 215   kcal/100g
  • Śledzie marynowane - 192   kcal/100g
  • Śledź świeży - 161   kcal/100g
  • Śledzie solone - 217   kcal/100g
  • Mięta świeża - 49   kcal/100g
  • Mięta suszona - 285   kcal/100g
  • Mięta - 49   kcal/100g
  • Kiwi - 48   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Chleb żytni formowany - 217   kcal/100g
  • Czarny chleb - 217   kcal/100g

Podobne przepisy