sos tatarski z ogórkiem majonezem szczypiorkiem
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. W misce wymieszaj drobno posiekane ogórki, szczypiorek, natkę pietruszki i tarhun. Dodaj majonez, sok z cytryny, musztardę Dijon, sos Worchester. Wymieszać.
2. Sól i pieprz do smaku. Przykryj folią i wstaw do lodówki na 1 godzinę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Estragon - 25 kcal/100g
- Tarchun - 40 kcal/100g
- Musztarda stołówka - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Pikle - 11 kcal/100g
- Sos Worcester - 78 kcal/100g