sos śmietanowy z czosnkiem i koperkiem
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Rozłóż śmietanę z miską do mieszania sosu.
2. Obierz czosnek i przepuść go przez prasę do śmietany.
3. Pokrój warzywa (drobność - według własnego gustu) i dodaj do śmietany.
4. Dodaj sól do smaku i wszystko wymieszaj. Odstaw na chwilę i nabierz smaku.
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g