paszteciki ze świeżo mrożonego tuńczyka z czosnkiem

świetny przepis na placki rybne z tuńczyka! Smak jest po prostu nie do opisania! To bardzo smaczne! To jest mój przepis
MniamAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 55 % 16 g
tłuszcze 17 % 5 g
węglowodany 28 % 8 g
140 kcal
IG: 38 / 0 / 63

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

świeżo mrożony tuńczyk, a także cebula i czosnek należy przekręcić w maszynce do mięsa. Do powstałego mięsa mielonego dodaj sól, mielony pieprz, gałkę muszkatołową, jajka i mąkę. Wszystko wymieszaj, wlej 1 łyżeczkę. świeżo wyciśnięty sok z cytryny. A następnie usmaż na rozgrzanej patelni w niewielkiej ilości oleju. Czas smażenia każdej katlety wynosi około czterech minut. Jest z każdej strony lub do momentu powstania rumianej i pięknej skorupy.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333   kcal/100g
  • Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364   kcal/100g
  • Mąka krupczatka - 348   kcal/100g
  • Mąka - 325   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Tuńczyk w oleju roślinnym - 190   kcal / 100g
  • Tuńczyk we własnym soku - 96   kcal/100g
  • Tuńczyk świeży - 101   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Bułka tarta - 347   kcal/100g
  • Gałka muszkatołowa - 556   kcal/100g

Podobne przepisy