paszteciki ze świeżo mrożonego tuńczyka z czosnkiem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
świeżo mrożony tuńczyk, a także cebula i czosnek należy przekręcić w maszynce do mięsa. Do powstałego mięsa mielonego dodaj sól, mielony pieprz, gałkę muszkatołową, jajka i mąkę. Wszystko wymieszaj, wlej 1 łyżeczkę. świeżo wyciśnięty sok z cytryny. A następnie usmaż na rozgrzanej patelni w niewielkiej ilości oleju. Czas smażenia każdej katlety wynosi około czterech minut. Jest z każdej strony lub do momentu powstania rumianej i pięknej skorupy.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Tuńczyk w oleju roślinnym - 190 kcal / 100g
- Tuńczyk we własnym soku - 96 kcal/100g
- Tuńczyk świeży - 101 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Bułka tarta - 347 kcal/100g
- Gałka muszkatołowa - 556 kcal/100g