ryba z warzywami w powolnej kuchence
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie i gotujemy puree z dodatkiem masła i mleka
Krok 2:
Zetrzyj marchewki na grubej tarce
Krok 3:
Posiekaj cebulę
Krok 4:
Pokrój rybę na porcje
Krok 5:
Wlej olej do miski multicookera, ustaw tryb smażenia, wlej cebulę, smaż przez 3 minuty
Krok 6:
Dodaj marchewki, smaż przez kolejne 3 minuty
Krok 7:
Dodaj śmietanę. ustaw tryb gaszenia na 30 minut. dusić przez 5 minut. jeśli jest gęsty, możesz dodać wodę
Krok 8:
Dodaj rybę, sól i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut
Krok 9:
Dodaj fasolę, gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut
Krok 10:
Rozłóż na talerzu i zjedz
Krok 11:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Śmietana 30% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Śmietana 25% tłuszczu - 284 kcal/100g
- Śmietana 20% tłuszczu - 210 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 115 kcal/100g
- Śmietana - 210 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Fasolka szparagowa - 24 kcal/100g
- Filety rybne - 204 kcal/100g