gulasz z kapustą i ziemniakami w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
gulasz z kapustą i ziemniakami w powolnej kuchence jest bardzo wygodny do gotowania: możesz położyć warzywa wieczorem, zaprogramować czas, a danie śniadaniowe może być gotowe!
najpierw posiekaj kapustę i włącz tryb "pieczenia" - 40 minut. Pokrywkę nie można zamknąć, celem tego kroku jest doprowadzenie kapusty do połowy.
kapusta jest lekko smażona przez pół godziny, a następnie połóż pozostałe posiekane warzywa: cebulę i marchewkę, ziemniaki w kostkę, a także lekko podsmaż.
gdy zadzwoni dzwonek multi - minęło 40 minut-zamknij pokrywkę, dodaj pozostałe składniki i ustaw program "duszenie" na 1 godzinę.
to wszystko! Po godzinie nasz gulasz z kapustą i ziemniakami w powolnej kuchence jest gotowy!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Kapusta biała - 28 kcal/100g
- Kapusta biała gotowana - 21 kcal/100g
- Olej słonecznikowy - 898 kcal/100g
- Rafinowany olej słonecznikowy - 899 kcal/100g