Żabie nogi Kung Pao
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Wymieszaj wszystkie składniki marynaty i posmaruj nimi żabie udka. Marynuj nogi w lodówce przez co najmniej 3 godziny.
2. Rozgrzej głęboką patelnię z olejem, włóż do niej pokrojone na kawałki białe części zielonej cebuli, suszone i świeże chili, posiekany czosnek i imbir. Smaż, aż zacznie pachnieć.
3. Teraz dodaj marynowane żabie udka na patelnię, dobrze wymieszaj.
4. Przygotuj sos, mieszając wszystkie przeznaczone do tego składniki. Napełnij nim nogi, przykryj patelnię pokrywką i zagotuj zawartość. Trzymaj w ogniu przez 5-10 minut (do miękkości).
5. Dodaj pióra szalotki pokrojone na długie kawałki, wymieszaj i natychmiast podawaj gotowe danie do stołu.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal / 100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Mąka kukurydziana - 368 kcal/100g
- Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355 kcal/100g
- Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364 kcal/100g
- Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364 kcal / 100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Sos ostrygowy - 121 kcal/100g
- Żabie łapki - 73 kcal/100g