skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić sałatkę z fasolą, kirieshkami i kiełbasą? Przygotuj następujące produkty: kiełbasa (możesz użyć dowolnej kiełbasy: wędzonej, gotowanej, szynki lub kiełbasy/spicachki), Kirieshki - bardziej logiczne jest przyjmowanie smaku i aromatu bekonu/szynki/kiełbasy - które są dostępne lub przyjęcie neutralnego smaku kirieshek. Dodaj fasolę (więcej na ten temat poniżej), ogórki kiszone lub marynowane, twardy ser, zioła i majonez.
Krok 2:
Kolejnym obowiązkowym składnikiem tej sałatki jest fasola, specjalnie ugotowałem ją wcześniej, możesz wziąć fasolę w puszkach ze słoika, spuszczając z niej płyn. Fasola może być biała lub kolorowa.
Krok 3:
Po wybraniu produktów przystępujemy do ich bezpośredniego przygotowania do układu sałatki. Ogórki i kiełbasę pokroić w drobną kostkę. Czasami do tej sałatki używa się świeżych ogórków - to tak, jak lubisz, moim zdaniem, aby zrównoważyć smak, nadal musisz dodać kwaskowatość - mimo to sałatka jest dość tłusta, aby stłumić tę zawartość tłuszczu i potrzebujesz kwasu.
Krok 4:
Sałatkę można formować we wspólnej salaterce lub w porcjach. Najczęściej robi się go w dużej salaterce i podaje w porcjach, lepiej doprawić majonezem przed podaniem. Ale ktoś lubi, aby wszystkie składniki zmieszane z majonezem stały trochę w lodówce - najważniejsze jest, aby nie prześwietlić. Każdy produkt składa się z aktywnych pierwiastków chemicznych, które wchodzą ze sobą w reakcje, a są to reakcje utleniające.
Krok 5:
Dodaj ser starty w dużych płatkach do sałatki, w tym przypadku użyłem parmezanu. Jest to ostry pikantny ser, jeśli weźmiesz bardziej neutralne sery (na przykład rosyjski, kwaśny itp.), możesz zwiększyć ich liczbę.
Krok 6:
Następnym krokiem jest zetrzeć trochę czosnku do sałatki-dla smaku, dosłownie pełzacza, aby po zjedzeniu sałatki nie było ostrego zapachu, mało kto będzie z niego zadowolony. Czosnek można wcierać bezpośrednio w majonez lub bezpośrednio w sałatkę, nie ma dużej różnicy.
Krok 7:
Teraz dopraw wszystkie przygotowane składniki dobrym majonezem, wymieszaj, dodaj zioła. Podczas serwowania dodaj na wierzch jasne kiriyoshki (lub ulubione krakersy).
Krok 8:
Oto nasza sałatka z kirieshkami, kiełbasą i fasolą. Wygląda dość jasno i atrakcyjnie, nadaje się do serwowania na każdym świątecznym stole. Tylko nie zapominaj, że już wysypujemy Kirieshki (krakersy), gdy sałatka jest na stole - aby nie zmiękły z dressingu i nie zamieniły się w owsiankę.
sałatka jest smaczna, sycąca i może całkowicie zastąpić lunch lub kolację.
majonez lepiej zrobić samemu. Będzie smaczniejszy i zdrowszy. Zobacz tutaj ciekawe
przepisy na domowy majonez.
jako dressing można również użyć nie tylko majonezu, ale także śmietany lub jogurtu naturalnego. Można je przyjmować osobno lub mieszać z majonezem w dowolnej proporcji do smaku - zmniejszy to zawartość kalorii w naczyniu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa"cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa "doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Ogórki kiszone - 16 kcal/100g
- Fasola biała - 102 kcal/100g