skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Do kremu potrzebujesz: cukru pudru, cukru waniliowego, miękkiego masła i sera mascarpone (świeżo z lodówki).
Krok 2:
Nawiasem mówiąc, nie tak dawno temu zacząłem sam robić cukier puder. Do tego używam wytrzymałego miksera do twardych potraw i zwykłego cukru. Okazuje się tańszy niż kupowanie gotowego cukru pudru. Możesz również zmielić cukier w zwykłym elektrycznym młynku do kawy.
Krok 3:
Przenieś cukier puder do miski, w której wygodnie będzie ubić śmietanę. Dodaj cukier waniliowy dla smaku. Przenieś tam miękkie masło.
Krok 4:
Mikserem z małą prędkością wymieszaj proszek z olejem, aby nie rozlał się po bokach. A następnie z maksymalną prędkością ubij masło, aż będzie puszyste, około jednej do dwóch minut.
Krok 5:
Dodaj zimny ser mascarpone i ponownie wymieszaj śmietanę z minimalną prędkością.
Krok 6:
A następnie ubij go na najwyższych obrotach. Ten etap trwa około trzech minut. Krem jest gotowy!
aby wygodnie pracować z kremem, aby był równomiernie nakładany i nie toczył się pod narzędziem roboczym, natychmiast po ubijaniu przystąp do montażu lub wyrównania ciasta. Wiele osób zaleca pozostawienie kremu w lodówce przed pracą. Ale zupełnie mi się nie podobało. Zimny krem zwinąłem pod szpatułką, aby wyrównać ciasto. Ale właśnie bita pokazała się świetnie!
ilość cukru można zmniejszyć w zależności od gustu.
powodzenia!
masło można zmiękczyć w kuchence mikrofalowej w odpowiednim trybie (Przeczytaj instrukcję urządzenia) lub w łaźni wodnej. Jak zmiękczyć olej w łaźni wodnej? Będziesz potrzebował dwóch pojemników o różnych średnicach. Wlej wodę do dużego i umieść na kuchence. Ustaw mniejszy pojemnik na górze, aby zanurzyć go w wodzie o około połowę. Włóż do niego masło pokrojone na kawałki. Pod wpływem wrzącej wody olej zacznie mięknąć. Lekko wymieszaj olej, aby przyspieszyć proces. Gdy kawałki masła będą miękkie, ale nie płynne, wyjmij pojemnik z pieca.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cukier puder - 374 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g
- Ser mascarpone - 412 kcal/100g