skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wcześniej wszystkie potrzebne składniki.
Krok 2:
Na początku musisz sfermentować ciasto w zwykły sposób. Weź gram 120 mleka, dodaj łyżeczkę cukru i drożdży. Wszystko rozpuścić i dodać mąkę, doprowadzić masę do konsystencji śmietany. Umieść dobrze w górę.
Krok 3:
Podczas gdy ciasto rośnie, ubij jajka i cukier granulowany trzepaczką.
Krok 4:
Stopić margarynę.
Krok 5:
Weź większy pojemnik, aby przyszłe ciasto mogło dobrze pasować. Wlać mleko, ubite jajka, margarynę, wodę. Wlać sól i wanilinę i dodać mąkę w częściach i zagnieść niezbyt ciasne ciasto. Ciasto należy dobrze zagnieść, aż pozostanie w tyle za rękami i ścianami pojemnika. Następnie przykryj ciasto i odstaw na co najmniej dwa razy. Aby przyspieszyć proces, możesz umieścić go w ciepłej łaźni wodnej.
Krok 6:
Po wyrośnięciu ciasto powinno być puszyste i miękkie.
Krok 7:
Brzoskwinie opłucz, osusz i pokrój wzdłuż na niezbyt grube kliny.
Krok 8:
Weź odpowiedni kształt, posmaruj olejem roślinnym. Rozwałkuj kawałek ciasta o grubości kilku cm i średnicy większej niż rozmiar formy, biorąc pod uwagę tworzenie wysokich boków z obrotem.
Krok 9:
Posmaruj arkusz ciasta roztopionym masłem warzywnym lub kremowym.
Krok 10:
Na podstawie ciasta ułóż pokrojone brzoskwinie i zawiń brzegi ciasta do wewnątrz na całym obwodzie.
Krok 11:
Z wici z ciasta Utwórz kratkę na całym cieście i posmaruj produkt jajkiem ubitym szczyptą cukru. Włóż formę do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 30 minut.w temperaturze 180°C. gotowość do sprawdzenia za pomocą cebuli i brązowienia zewnętrznego.
Krok 12:
Gotowe ciasto można posypać cukrem pudrem. Będzie bardziej atrakcyjny i apetyczny.
Krok 13:
Pieczenie okazało się chwałą! Wspaniała uczta dla rodziny i przyjaciół na herbatę. Smacznego!
niesamowite, bardzo smaczne i aromatyczne ciasto. Niepowtarzalny i delikatny smak nadzienia. Wspaniałe wypieki na rodzinne przyjęcie herbaciane i na spotkania z przyjaciółmi. Takie ciasto z godnością zajmie jedno z pierwszych miejsc w Twoim menu domowym.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Brzoskwinie - 46 kcal/100g
- Brzoskwinie w puszkach - 68 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Mąka pszenna - 325 kcal/100g
- Wanilina - 288 kcal/100g
- Świeże drożdże - 109 kcal/100g