skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ciasto Zebra na jogurcie będzie wymagało niewielkiej ilości produktów. Aby uzyskać jednorodność ciasta, wszystkie składniki powinny mieć w przybliżeniu tę samą temperaturę, jajka i jogurt (weź naturalny bez dodatków) należy wcześniej wyjąć z lodówki.
Krok 2:
Ubij jajka z cukrem, dodaj sól. Ubijaj do małej piany. Dodaj jogurt, dokładnie wymieszaj.
Krok 3:
Dodaj mąkę do masy jajecznej, dodaj mąkę w małych ilościach, aby nie powstały grudki. Dobrze wymieszaj.
Krok 4:
Takie ciasto się okazuje. Powstałe ciasto podzielić na dwie równe części.
Krok 5:
Dodaj kakao do jednej z części ciasta. Dokładnie wymieszaj.
Krok 6:
Wyłóż naczynie do pieczenia folią, posmaruj olejem roślinnym.
Krok 7:
A teraz ułóż ciasto na patelni, naprzemiennie jasne i ciemne. Taki proces jest nieco opóźniony, ale wynik jest tego wart.
Krok 8:
Kontynuując naprzemiennie, rozłóż, aż całe ciasto się skończy.
Krok 9:
Za pomocą wykałaczki uformowane ciasto w formie tworzymy wzory, które będą świetnie wyglądać na torcie.
Krok 10:
W piekarniku nagrzanym do 180 stopni wysyłamy ciasto. Piec do miękkości, sprawdzamy gotowość wykałaczką, jeśli jest sucha po sprawdzeniu ciasta, można ją bezpiecznie wyjąć z piekarnika.
Krok 11:
Takie piękno się okazuje. Ciasto jest gotowe do podania po całkowitym ostygnięciu. Wierzch można oblodzić lub posypać cukrem pudrem.
ciasto Zebra na jogurcie ma oryginalny wygląd i jest bardzo łatwe do zrobienia. Możesz odtworzyć tę funkcję w cieście za pomocą kakao i nie skomplikowanego procesu nalewania ciasta. Ego może z łatwością ugotować każda gospodyni domowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Soda spożywcza - 0 kcal/100g