domowe nadzienie do sushi

Pięć opcji różnych bułek i sushi w domu. Sushi i bułki tej godziny są bardzo popularne, ale nie każdy może sobie pozwolić na częste odwiedzanie japońskich restauracji lub zamawianie sushi z dostawą ze względu na ich wysoką cenę. Każda gospodyni domowa może zrobić swoje ulubione dania kuchni japońskiej w domu.
hallen-bunnyAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 16 % 7 g
tłuszcze 12 % 5 g
węglowodany 72 % 31 g
205 kcal
IG: 10 / 90 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Bułki to małe bułki z ryżem i wodorostami nori z nadzieniem. Jako nadzienie zwykle używa się ryb lub owoców morza, rzadziej kurczaka. W połączeniu ze składnikiem rybnym zwykle są warzywa. Najczęściej nadzienie uzupełnia się świeżymi ogórkami, miąższem awokado. Podstawą jest sos majonezowy lub ser śmietankowy. Zasadniczo nadzienie może być dowolne, podobnie jak pizza. Podzielę się moimi ulubionymi opcjami nadzienia do bułek.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Przygotuj ogórek. Umyj go, odetnij ogony. Pokrój ogórek na cztery części. Z każdej ćwiartki wycinamy miąższ z nasionami. Miąższ można zjeść, nie pasuje do nadzienia. Pozostałą stałą część ogórka kroimy wzdłuż pasków.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Paluszki krabowe kroimy na 4 części w paski proporcjonalne do ogórka.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Bierzemy lekko solonego łososia lub pstrąga, usuwamy skórę z ryby i kroimy w paski. Jeśli kawałek ryby jest duży, możesz najpierw pokroić część ryby na talerze i zrobić bułki & quot; Filadelfia & quot;.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Obieramy słodko-kwaśne jabłko, wycinamy rdzeń z pestkami i kroimy w paski.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenosimy ser twarogowy do torby do gotowania, aby wygodnie było go wycisnąć jak śmietanę.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Nasiona sezamu smażyć na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej. W kuchence mikrofalowej sezam smaży się w impulsach przez 20-30 sekund, za każdym razem mieszając.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    1 opcja: klasyczna i najpopularniejsza. Wyciśnij ser twarogowy paskiem i rozłóż czerwoną rybę.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    2 opcja: ser twarogowy, paski ogórka i ryby.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    3 opcja (wegetariańska): wyciśnij Pasek twarogu, rozłóż ogórek i obficie posyp sezamem.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    4 opcja Roll & quot; delikatność & quot;: paluszki krabowe, twarożek i słodko-kwaśne jabłko. Bardzo nietypowe i delikatne połączenie.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    5 opcja: paluszki krabowe, ogórek i kawior gromadnika w sosie majonezowym o Smaku wędzonego łososia.

wszystkie składniki świetnie się ze sobą łączą i są wymienne. Możesz tworzyć różne kombinacje nadzień do bułek i sushi.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Paluszki krabowe - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Vici soczyste - 73   kcal/100g
  • Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Miramar - 140   kcal/100g
  • Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70   kcal/100g
  • Pstrąg - 97   kcal/100g
  • Pstrąg wędzony - 132   kcal/100g
  • Pstrąg gotowany - 89   kcal/100g
  • Pstrąg lekko solony - 186   kcal/100g
  • Nori - 3   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Ser twarogowy - 223   kcal/100g
  • Okrągły ryż - 330   kcal/100g
  • Kawior gromadnika - 365   kcal/100g

Podobne przepisy