skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Bułki to małe bułki z ryżem i wodorostami nori z nadzieniem. Jako nadzienie zwykle używa się ryb lub owoców morza, rzadziej kurczaka. W połączeniu ze składnikiem rybnym zwykle są warzywa. Najczęściej nadzienie uzupełnia się świeżymi ogórkami, miąższem awokado. Podstawą jest sos majonezowy lub ser śmietankowy. Zasadniczo nadzienie może być dowolne, podobnie jak pizza. Podzielę się moimi ulubionymi opcjami nadzienia do bułek.
Krok 2:
Przygotuj ogórek. Umyj go, odetnij ogony. Pokrój ogórek na cztery części. Z każdej ćwiartki wycinamy miąższ z nasionami. Miąższ można zjeść, nie pasuje do nadzienia. Pozostałą stałą część ogórka kroimy wzdłuż pasków.
Krok 3:
Paluszki krabowe kroimy na 4 części w paski proporcjonalne do ogórka.
Krok 4:
Bierzemy lekko solonego łososia lub pstrąga, usuwamy skórę z ryby i kroimy w paski. Jeśli kawałek ryby jest duży, możesz najpierw pokroić część ryby na talerze i zrobić bułki & quot; Filadelfia & quot;.
Krok 5:
Obieramy słodko-kwaśne jabłko, wycinamy rdzeń z pestkami i kroimy w paski.
Krok 6:
Przenosimy ser twarogowy do torby do gotowania, aby wygodnie było go wycisnąć jak śmietanę.
Krok 7:
Nasiona sezamu smażyć na suchej patelni lub w kuchence mikrofalowej. W kuchence mikrofalowej sezam smaży się w impulsach przez 20-30 sekund, za każdym razem mieszając.
Krok 8:
1 opcja: klasyczna i najpopularniejsza. Wyciśnij ser twarogowy paskiem i rozłóż czerwoną rybę.
Krok 9:
2 opcja: ser twarogowy, paski ogórka i ryby.
Krok 10:
3 opcja (wegetariańska): wyciśnij Pasek twarogu, rozłóż ogórek i obficie posyp sezamem.
Krok 11:
4 opcja Roll & quot; delikatność & quot;: paluszki krabowe, twarożek i słodko-kwaśne jabłko. Bardzo nietypowe i delikatne połączenie.
Krok 12:
5 opcja: paluszki krabowe, ogórek i kawior gromadnika w sosie majonezowym o Smaku wędzonego łososia.
wszystkie składniki świetnie się ze sobą łączą i są wymienne. Możesz tworzyć różne kombinacje nadzień do bułek i sushi.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jabłka - 47 kcal/100g
- Jabłka Suszone - 210 kcal/100g
- Mus jabłkowy w puszkach - 61 kcal/100g
- Paluszki krabowe - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe Vici soczyste - 73 kcal/100g
- Paluszki krabowe południk Krab śnieżny - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Miramar - 140 kcal/100g
- Paluszki krabowe Santa braemor Krab śnieżny - 70 kcal/100g
- Pstrąg - 97 kcal/100g
- Pstrąg wędzony - 132 kcal/100g
- Pstrąg gotowany - 89 kcal/100g
- Pstrąg lekko solony - 186 kcal/100g
- Nori - 3 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Okrągły ryż - 330 kcal/100g
- Kawior gromadnika - 365 kcal/100g