Angielski budyń z ciasteczkami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
na początek wlej konjak i kandyzowane owoce pomarańczowe i odstaw na około godzinę. Teraz oddzielamy żółtka od białek jaj, pocieramy je granulowanym cukrem i masłem. Następnie dodaj do masy drobno posiekane migdały, pokruszone ciasteczka, kandyzowane owoce, koniak, w którym kandyzowane owoce zostały namoczone, owoce i wszystko dobrze wymieszaj. Teraz ubij białka jedną szczyptą soli i kroplą octu i połącz z gotową masą budyniową. Następnie rozprowadź całą masę w naczyniu do pieczenia. Teraz wkładamy formę do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 40-50 minut. Gdy budyń będzie gotowy, rozłóż go na talerzu, ostudź, posyp rumem, połóż na talerzu. Podczas serwowania zrób prostą sztuczkę: połóż małe kawałki cukru na budyniu i rozpal.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy migdałowe - 609 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Rum - 75 kcal/100g
- Kandyzowane - 216 kcal/100g
- Koniak Zwyczajny "trzy gwiazdki" - 239 kcal/100g
- Koniak - 239 kcal/100g
- Alkohol - 221 kcal/100g
- Kruche - 716 kcal/100g