babeczka Zebra Classic w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
zmiękczona margaryna w temperaturze pokojowej zmielona cukrem-zwykłym i waniliowym. Nie przestając mieszać mieszanki, rozbijaj jajka pojedynczo. Przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia do powstałej masy, wymieszaj ciasto, doprowadzając do jednorodności.
gotowe ciasto dzielimy na 2 części, do jednej z nich dodajemy proszek kakaowy. Dobrze wymieszaj.
w misce multicookera rozprowadzamy ciasto, naprzemiennie czekoladowe i białe warstwy. Na koniec za pomocą wykałaczki wykonujemy spiralny wzór imitujący wir.
Cóż - gotowe. Włącz Multicooker w programie "Pieczenie" i ustaw czas - 50 minut.
po sygnale dźwiękowym za pomocą rusztu do gotowania na parze wyjmujemy pasiastą babeczkę, schładzamy i podajemy do herbaty!
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Margaryna stołowa - 720 kcal/100g
- Margaryna kremowa - 720 kcal/100g
- Margaryna mleczna - 743 kcal/100g
- Margaryna niskotłuszczowa - 384 kcal/100g
- Margaryna kanapkowa - 688 kcal/100g
- Margaryna do pieczenia - 675 kcal/100g
- Margaryna dietetyczna - 366 kcal/100g
- Margaryna półtłusta 40 % - 415 kcal/100g
- Margaryna - 720 kcal/100g
- Kakao w proszku - 374 kcal/100g
- Proszek do pieczenia ciasta - 79 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g