zupa żołądkowa z kurczaka

Budżetowa zupa żołądkowa z kurczaka to obfity lunch. Ta zupa smakuje lepiej ze śmietaną - można ją dodać do własnych upodobań. Do tego dania dobrze nadaje się przyprawa & quot;do zup & quot; - zawiera wiele odpowiednich przypraw: wszystkie są wskazane w składzie. Zupa okazuje się dużo i jest umiarkowanie bogata. Gotuj-na pewno nie pożałujesz!
sharlisAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 18 % 2 g
tłuszcze 36 % 4 g
węglowodany 45 % 5 g
59 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 h 40 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dobrze spłucz żołądki kurczaka zimną wodą. Kładziemy je na desce do krojenia i odcinamy żyły, równolegle krojąc żołądki na mniejsze kawałki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Rozłóż przygotowane żołądki na patelni i napełnij je dwoma litrami gorącej wody. Umieść patelnię na kuchence na średnim ogniu i zagotuj zawartość, aby piana wzrosła. Następnie spuszczamy cały płyn przez durszlak, w którym zatrzymają się żołądki - zwracamy je na patelnię.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Napełnij żołądki zimną wodą w ilości dwóch litrów i umieść patelnię na kuchence. Zagotuj bulion, dodaj sól i gotuj żołądki na małym ogniu przez godzinę. Jest to konieczne, aby bulion pozostał przezroczysty. Nawet jeśli po prostu usuniemy piankę, nie będzie takiego efektu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    W tym czasie przygotujemy warzywa. Ziemniaki obieramy, myjemy i drobno kroimy jak zwykle na zupę. Wziąłem bulwy średniej wielkości-pokroiłem je wzdłuż na 4 części i posiekałem każdą część. Obierz cebulę i drobno posiekaj. Obierz marchewki i trzy na grubej tarce.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Robienie smażenia. Na patelni rozgrzej rafinowany olej roślinny, dodaj cebulę i smaż mieszając na średnim ogniu przez 2 minuty. Wlej marchewki, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu z cebulą na umiarkowanym ogniu przez 7 minut. Możesz przykryć patelnię pokrywką.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Gdy minie czas przeznaczony na gotowanie żołądków, wlej do garnka makaron ziemniaczany lub inny mały makaron, a także smażenie. Dodaj przyprawy do smaku i masło. Wymieszaj, spróbuj soli i gotuj przez kolejne 15 minut na umiarkowanym ogniu. Do tego przepisu użyłam makaronu twardego - czas dla nich policzyłem. Jeśli masz zwykły makaron, przeczytaj instrukcje dotyczące czasu gotowania.

pozwól gotowej zupie zaparzyć się, a przed podaniem, gdy już rozlejesz ją na talerze, posyp świeżymi ziołami - będzie piękniejsza i smaczniejsza!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Wermiszel - 371   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Żołądki z kurczaka - 114   kcal/100g

Podobne przepisy