skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Chcę podzielić się z wami dobrym przepisem na danie witaminowe, które po pierwszej próbie stało się jednym z moich ulubionych i powiedzieć, jak ugotować zupę puree z brokułów ze śmietaną. Bierzemy produkty zgodnie z listą i mierzymy ich wymaganą ilość.
Krok 2:
Jaja kurze gotujemy na twardo przez 10 minut, przenosimy je do zimnej wody, aby ostygły, obieramy ze skorupy i oddzielamy białka od żółtek. Potrzebujemy tylko żółtek.
Krok 3:
Moje brokuły, podzielone na kwiatostany.
Krok 4:
Umyj pory i pokrój w duże pierścienie.
Krok 5:
Wlej zimną wodę do rondla i włóż do niego brokuły i pory z wodą. Wykonujemy średni ogień i doprowadzamy wszystko do wrzenia, po czym gotujemy warzywa przez 7 minut. Następnie wyjmujemy je do ostygnięcia.
Krok 6:
Bulion jest filtrowany przez drobny sitko lub gazę.
Krok 7:
Połącz umytą i posiekaną natkę pietruszki w głębokiej misce, a także schłodzone pory i brokuły.
Krok 8:
Zmiel je blenderem zanurzeniowym do stanu papkowatego.
Krok 9:
Następnie rozcieńczyć mieszankę warzywną odcedzonym bulionem, rozpalić na małym ogniu i dodać śmietanę, wymieszać. Gotuj zupę z ciągłym mieszaniem, aby się nie przypaliła. Śmietanę można zastąpić serkiem topionym. Doprowadź zupę puree do wrzenia, sól i pieprz do smaku, zdejmij patelnię z ognia.
Krok 10:
Zmiel żółtka posiekanym czosnkiem na gładką masę. Dodaj mieszaninę do zupy i delikatnie wymieszaj.
Krok 11:
Zupa z brokułów i porów jest gotowa do podania, smacznego!
świetna zupa do urozmaicenia codziennego menu. Smak i korzyści to dwa w jednym. To danie ma wiele zalet: nie jest kosztowne pod względem produktów i czasu, jest proste i szybkie w przygotowaniu, zawsze okazuje się łatwe dla żołądka, apetyczne, witaminowe i pożywne. Chwalić go - nie przechwalać! Możesz to zobaczyć osobiście, decydując się na przygotowanie takiej zupy. Życzę kulinarnych inspiracji i udanych przepisów!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g