skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić okroshkę na piwie? Przygotuj składniki na okroshkę na piwie. Jajka i ziemniaki w mundurkach gotować i ostudzić. Umyj świeże warzywa pod bieżącą wodą. Poszukaj gotowanej kiełbasy o najbardziej naturalnym składzie, bez mechanicznego odkostniania mięsa i bez wzmacniaczy smaku. Bierzemy ciemne, Lekkie lub średnio mocne piwo (do 5% alkoholu etylowego włącznie). Mam Niemiecki Lager 3,8%. Jeśli nie pije z alkoholu, wybierz produkt bezalkoholowy
Krok 2:
W ogórkach odetnij końcówki po obu stronach i posiekaj w małą kostkę. Z młodych letnich ogórków zwykle nie skóruję. Ale jeśli chcesz, możesz go usunąć. Przenieś wszystkie składniki natychmiast do miski do podania.
Krok 3:
W rzodkiewce usuń również końcówki i pokrój w kostkę mniej więcej wielkości ogórków. Jeśli wszystkie składniki okroshki zostaną pokrojone mniej więcej w ten sam sposób, danie będzie wyglądać bardziej harmonijnie.
Krok 4:
Obierz i posiekaj ziemniaki w drobną kostkę. Ziemniaki dodadzą okroshce dodatkowej sytości.
Krok 5:
Uwolnij kiełbasę z osłonki i posiekaj proporcjonalnie do warzyw.
Krok 6:
Obierz jajka i spłucz pod bieżącą wodą, aby usunąć odłamki skorupy. Pokrój jajka w drobną kostkę.
Krok 7:
Dodaj trochę Rosyjskiej musztardy, aby uzyskać pikantność i wymieszaj bazę okroshki. Przed podaniem posolić okroshkę i dodać zimny Lager do smaku. Miałem około 200 ml na porcję.piwo. Udekoruj danie świeżymi ziołami.
jeśli nie masz nic przeciwko alkoholowi, Gorąco polecam przygotowanie tej wersji ulubionej przez wielu zimnej zupy. To naprawdę pyszne!
okroshka na piwie jest dobrze orzeźwiająca latem, ma wyraźniejszy słodowy posmak niż okroshka na kwasie. Jedyne, co musisz kontrolować, to ilość użycia, mimo wszystko ciemne piwo to ciemne piwo.
smacznego!
pamiętaj, aby umyć jajka przed użyciem, ponieważ nawet pozornie czysta skorupa może zawierać szkodliwe bakterie. Najlepiej używać detergentów do żywności i pędzla.
ponieważ stopień zasolenia, słodyczy, goryczy, ostrości, kwasu, palności każdego jest indywidualny, zawsze dodawaj przyprawy, Przyprawy i przyprawy, koncentrując się na swoim smaku! Pamiętaj, że istnieją przyprawy, których szczególnie ważne jest, aby nie przenosić (na przykład musztarda).
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Piwo jasne - 50 kcal/100g
- Piwo bezalkoholowe - 33 kcal/100g
- Mocne piwo - 150 kcal/100g
- Piwo ciemne - 74 kcal/100g
- Piwo - 50 kcal/100g
- Rzodkiewka - 20 kcal/100g
- Musztarda jadalnia - 417 kcal/100g
- Musztarda - 417 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Kiełbasa "amatorska" - 291 kcal/100g
- Kiełbasa "Ukraińska" - 404 kcal/100g
- Kiełbasa "cukrzycowa" - 254 kcal/100g
- Kiełbasa"doktorska" - 197 kcal/100g
- Kiełbasa dietetyczna - 170 kcal/100g
- Kiełbasa"mleczna" - 252 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g