skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Jak zrobić kanapki z czerwoną rybą i twarogiem? Przygotuj jedzenie. Weź dowolny chleb, który kochasz lub masz dostępny-biały, bochenek, żyto, bagietka. Wziąłem całe ziarno. Kształt kawałków może być również dowolny. Każda ryba jest również odpowiednia-łosoś, pstrąg, różowy łosoś, Ket.
Krok 2:
Jeśli twój chleb nie jest krojony, pokrój go na kawałki o szerokości 1-1, 5 cm. Położyłem kawałki na blasze do pieczenia i włożyłem je dosłownie na trzy minuty do piekarnika nagrzanego do 180°C. W Środku powinien pozostać miękki, a na zewnątrz powinien stać się chrupiący. Możesz również upiec chleb na patelni lub w tosterze.
Krok 3:
Gdy chleb wyschnie, a następnie ostygnie, przygotuj pastę do kanapek. Umyj warzywa i dobrze wysusz. Wziąłem pietruszkę, koperek i szczypiorek są dobre. Wybierz według własnego gustu lub dostępności. Oderwij twarde łodygi, drobno posiekaj liście nożem.
Krok 4:
Umieść ser w głębokiej misce. Ser jest odpowiedni twarożek, kremowy, ale nie topiony. Możesz go wziąć z dowolnymi dodatkami. Wlej warzywa do sera, wlej trochę soku z cytryny. Dobrze wymieszaj masę serową.
Krok 5:
Pokrój rybę w cienkie paski. Do takich kanapek wygodnie jest użyć gotowego kawałka ryby.
Krok 6:
Rozłóż ser na chlebie. Nie żałuję smarowania, smaruję grubą warstwą, ale to kwestia gustu — możesz zrobić bardzo cienką warstwę. Możesz również przenieść masę serową do torby cukierniczej i posadzić ją za pomocą kręconej dyszy. W takim przypadku radzę dodać trochę miękkiego masła do sera, aby wygodnie było wycisnąć pastę z torby-jeden ser wydawał mi się na to zbyt twardy.
Krok 7:
Ułóż kawałki ryby na serze tak, jak podpowiada Ci Fantazja. Możesz skręcić z nich róże lub zrobić węża, jak mój. I możesz po prostu położyć rybę na wierzchu. Opcjonalnie udekoruj kanapki według uznania. Odpowiednia jest cytryna, oliwki, kapary, gałązki zieleni, żurawina, ogórek. Podawaj do stołu. Smacznego!
jak wybrać odpowiednie oliwki? Lepiej kupić produkt w przezroczystym opakowaniu. Możesz więc rozważyć ich wygląd i kolor. Jeśli oliwki są zbyt Czarne, dodaje się barwniki spożywcze. Owoce powinny być elastyczne, całe, o gładkiej, błyszczącej skórze. Zbyt miękkie, przejrzałe oliwki nie będą przechowywane przez długi czas.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cytryna - 16 kcal/100g
- Skórka z cytryny - 47 kcal/100g
- Oliwki - 166 kcal/100g
- Chleb"darnicki" - 206 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej najwyższej jakości - 254 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 1 klasy - 226 kcal/100g
- Chleb z mąki pszennej 2 klasy - 220 kcal/100g
- Chleb pszenny z mąki razowej - 250 kcal/100g
- Chleb żytni z obranej mąki - 189 kcal/100g
- Chleb żytni z mąki tapetowej - 181 kcal/100g
- Chleb z otrębów białkowych - 182 kcal/100g
- Chleb pszenny białkowy - 242 kcal/100g
- Chleb zbożowy - 231 kcal/100g
- Chleb "doktorski" - 232 kcal/100g
- Chleb"Orłowski" - 211 kcal/100g
- Chleb "Ukraiński" - 213 kcal/100g
- Bochenek prosty - 248 kcal/100g
- Bochenek mąki najwyższej jakości - 265 kcal/100g
- Bułki miejskie z mąki klasy i - 254 kcal/100g
- Bułka miejska - 261 kcal/100g
- Bułka maślana - 252 kcal/100g
- Baranki proste - 336 kcal/100g
- Chleb - 254 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ser twarogowy - 223 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g